Utorak, 19 listopada, 2021

Erdal Trhulj: Ucjenjuju me zbog prijava koje sam podnio!

Nemojte propustiti

trhulj(4)

Erdal Trhulj, još uvijek aktuelni ministar energetike i rudarstva u Vladi FBiH gostujući na Face TV otkrio je da je Tužilaštvo BiH predato nekoliko prijava, a u vezi mogućeg kriminala u Bosnalijeku, NTF-u, Vitezitu, UNIS-Pretisu, ali da je zbog toga imao mnogo pritisaka, prenosi novinska agencija Patria.

Na pitanje ko vas je pritiskao Trhulj je odgovorio:

– Ko god stigne ili ima bilo kakve veze s tim. Ne bih goovrio o imenima, ali ja sam nadležnim organima rekao što sma trebao. U oktobru mjesecu kada sam u svojstvu svjedoka davao izjavu i kada sam donio iz ladice svu dokumentaciju koja je ležala godinu i po dana tužilac kaže: „Ministre kad ste stigli da se ovim bavite?“. Onda ja njemu kažem, pa čekajte ovo je jedan stvar, a još sam predao dosta toga. A, da nisam to predao ja bih bio odgovoran – kazao je Trhulj.

On je otkrio da je imao jedan slučaj gdje je 2011. godine i SIPA ušla i oduzimala dokumentaciju, a onda je njega jedna osoba tužila za klevetu.

– To je konkretno firma Pretis. 2011. godine utvrdili smo da je tadašnji direktor mimo zakona pokušao da proda jednu upravu zgradu. Također je bilo indicija za neki TNT. Upoznao sam medije i onda je uslijedila tužba za klevetu, iako su postojali svi relevantni dokazi – dodao je Trhulj.

Na insistiranje Senada Hadžifejzovića da kaže ko ga je iz politike najviše prtiskao Trhulj je kazao:

– Najviša frka se digla oko Bosnalijeka. Pojedinci su mi rekli da će me u nekoj emisiji „Mreža“ – FTV rasturit zato što sam uopće i došao na ideju da spominjem Bosnalijek. Različiti ljudi su to bili, tu nema stranaka, iako su pojedinci u strankama koji imaju interese povezane s tim. Jedan kolega iz stranke prije godinu i po dana i kazao mi je šta su se to zakačili na tebe, a onda mi poručio da će me oderati u toj emisiji – istakao je Trhulj.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Iz Ambasade SAD o izjavama Dodika o organiziranju vojske RS

- Svi građani BiH treba da budu ponosni na OSBiH. Fokusiranje na podjele iz prošlosti neće poboljšati uslove života...

Možda vas zanima i ovo