Subota, 17 travnja, 2021

Erdogan dočekao članove Predsjedništva BiH u Ankari: Milorad Dodik počasnu gardu pozdravio sa “merhaba asker”

Nemojte propustiti

Nakon ceremonije svečanog dočeka uz vojne počasti ispred Predsjedničke palate u Ankari, tokom koje je predsjedavajući Milorad Dodik počasnu gardu pozdravio na turskom jeziku s “merhaba asker”, počeo je sastanak članova Predsjedništva BiH s Erdoganom, nakon čega će biti održan i sastanak delegacija Turske i BiH.

Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan dočekao je u Ankari članove Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorada Dodika, Šefika Džaferovića i Željka Komšića.

Erdoganov doček članova Predsjedništva Bosne i Hercegovine u Ankari uživo je prenošen na zvaničnom Twitter profilu turskog predsjednika.

Nakon ceremonije svečanog dočeka uz vojne počasti ispred Predsjedničke palate u Ankari, tokom koje je predsjedavajući Dodik počasnu gardu pozdravio na turskom jeziku s “merhaba asker”, počeo je sastanak članova Predsjedništva BiH s Erdoganom, nakon čega će biti održan i sastanak delegacija Turske i BiH.

Tokom zvanične posjete planirano je potpisivanje Sporazuma između Vijeća ministara BiH i Vlade Republike Turske o saradnji u infrastrukturnim i građevinskim projektima i Sporazuma između Vijeća ministara BiH i Vlade Republike Turske o uzajamnom priznavanju i zamjeni vozačkih dozvola. Ove sporazume će potpisati ministar komunikacija i prometa BiH Vojin Mitrović, koji je član delegacije BiH koja boravi u zvaničnoj posjeti Republici Turskoj.

Planirano je potpisivanje i Memoranduma o razumijevanju između Agencije za unapređenje stranih investicija BiH i Ureda za investiranje Predsjedništva Republike Turske o saradnji na promociji investicija. Memorandum će potpisati direktorica Agencije Milica Marković. Članovi Predsjedništva BiH će se tokom zvanične posjete sastati sa predsjednikom Velike narodne skupštine Republike Turske Mustafom Sentopom. Također, članovi Predsjedništva BiH će posjetiti i Anitkabir u Ankari, mauzolej prvog predsjednika i osnivača moderne Republike Turske Mustafe Kemala Ataturka, gdje će odati počast i položiti cvijeće.

Kako je ranije najavljeno, tokom ove posjete će biti potpisan sporazum o izgradnji autoputa Sarajevo – Beograd. Također, bit će govora i o tome kako unaprijediti trgovinsku razmjenu dvije zemlje, o proizvodnim investicijama koje iz Turske trebaju stići u BiH, a također će se razgovarati i o borbi protiv pandemije koronavirusa.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Severina poslije 17 godina progovorila o intimnom snimku o kojem je brujao cijeli region: Nisam izlazila iz kuće 6 mjeseci, to je bio šok

Pjevačica Severina Kojić našla se u jeku medijske pažnje 2004. godine kada je u javnost isplivao njen intimni snimak. Kaže...

Možda vas zanima i ovo