Petak, 22 listopada, 2021

Erdogan: Okupili smo se da nas čuju Sarajevo, Islamabad, ali i cijeli svijet

Nemojte propustiti

Premijer Turske rekao je tokom današnjeg obraćanja na mitingu vladajuće AK Partije, podsjećajući na brojnost građana na mitingu, da “ako mediji žele sliku Turske, to je slika Turske”.

turska“Turska nije zemlja na kojoj se mogu vršiti operacije putem društvenih mreža. Turska zasigurno nije zemlja koju mogu sankcionisati poneki parlamenti. Evropski parlament je donio odluku u vezi sa nama. Trebaju znati dokle mogu da idu. Imaju li ikakvih ingerencija u Turskoj. Prvi dan sam rekao da nemaju pravo donositi odluke u vezi sa Turskom. Odluku koju su mi poslali vratio sam im nazad”, rekao je Erdogan u vezi sa inostranim pozivanjem na proteste u Turskoj i na odluku Evropskog parlamenta u vezi sa protestima u toj zemlji.

Napominjući da da je veliki broj stranih državljana učestvovao u protestima u Turskoj, Erdogan je rekao da ga “zaista zanima otkud toliki strani državljani koji su učestvovali u demonstracijama na trgu Taksim”.
Turski premijer Erdogan rekao je da je Gezi park ispražnjen, kao i trg Taksim. “Ta mjesta su predana u ruke naroda, a općina je očistila park, sad se radi na uređenju zelene površine. Sada rade oni koji zaista brinu o okolišu”.

Erdogan najavio referndum u vezi sa parkom Gezi

Turski premijer je rekao kako će se svaka odluka u zemlji i dalje donositi demokratskim putem.

“Čak i ako sud ne odluči u našu korist, provest ćemo referendum u vezi sa parkom Gezi, jer taj park ne pripada jednoj grupi nego svim građanima Istanbula”, poručio je Erdogan.

Podsjećajući na svrgnutog, a zatim i pogubljenog bivšeg premijera Adnana Menderesa, Erdogan je rekao da su neki Menderesa nazivali diktatorom.

“Menderes nije bio diktator. Bio je vrlo dobar i realan čovjek, a sad isto govore i Erdoganu. Trebaju znati da niko ne uzima život osim Boga, mi u to vjerujemo i niko nije dovoljno snažan da nas razdvoji od našeg naroda s kojim smo ujedinjeni”, poručio je Erdogan.

Turski premijer je rekao da će za osam mjeseci u zemlji biti održani izbori na kojima će kako narod dati najbolji sud o svemu u zemlji, podsjećajući na veliki uspjeh Turske naa poljima politike i ekonomije u posljednjih 11 godina koliko je AK Partija na vlasti.

(Anadolija)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Šarović komentarisao moguću smjenu Dodika: Priprema se teren za takvo nešto

Šarović je kazao i da dolazak novih američkih dipolomata nije slučajan, te da su neki od njih učestvovali i...

Možda vas zanima i ovo