Četvrtak, 13 svibnja, 2021

Erdogan poslao oštru poruku zapadnim liderima: Pogledajte Bosnu, stanite pred ogledalo!

Nemojte propustiti

Predsjednik Turske je naglasio kako ova država korak po korak napreduje u operaciji “Izvor mira”, te kako je turska vojska za osam dana operacije od terorista oćistila prostor od 1.220 kvadratnih kilometara.

Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan izjavio je danas u Ankari kako one zemlje koje su razvile ISIS kao projekat, podržavale ga i de facto usmjeravale, danas sebe predstavljaju najvećim ISIS-ovim neprijateljima.

Erdogan je danas govorio na redovnom sastanku zastupnika Stranke pravde i razvoja (AK Parti) u turskom parlamentu u Ankari, a tom prilikom osvrnuo se na aktuelna dešavanja. U fokusu njegovog obraćanja bila je operacija “Izvor mira” na sjeveru Sirije, čiji je cilj da se eliminacijom terorističkih elemenata osigura turska granica te spriječi uspostava terorističkog koridora.

Naglasio je kako Turska korak po korak napreduje u operacije “Izvor mira”, te kako je turska vojska za osam dana operacije od terorista oćistila prostor od 1.220 kvadratnih kilometara.

Dotaknuvši se tvrdnji iz pojedinih zemalja da turska vojska vrši napade na civile na sjeveru Sirije, Erdogan je rekao: “Turska nikada u svojoj historiji nije izvršila masakr nad civilima, niti bi to ikad učinila.”

Istakao je kako je francuskog predsjednika Emmanuela Macrona podsjetio na francuske masakre civila u Ruandi i Alžiru, te poručio kako Turska takve stvari nikad nije radila.

“Hoćete li da vidite masakre civila, pogledajte Arakan, pogledajte Bosnu, stanite pred ogledalo”, poručio je Erdogan zapadnim zemljama.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Povodom dešavanja oko njenog sina Muharema: Nura Bazdulj Hubijar odgovorila Majkama Srebrenice

Iz Udruženja Pokret "Majke enklave Srebrenica i Žepa" i Udruženja žrtava i svjedoka genocida uputili su pismo književniku i...

Možda vas zanima i ovo