Ponedjeljak, 17 svibnja, 2021

Erdogan: Turska je prošla mnogo, prevazići će i ovo!

Nemojte propustiti

Protesti u Turskoj su ušli već u jedanaesti dan. Premijer Recep Tayyip Erdogan je poručio protestantima da strpljenje njegove vlade “ima granice”.

Foto:Arhiv
Foto:Arhiv

– Bili smo strpljivi, i dalje smo strpljivi, ali naše strpljenje ima granice – kazao je Erdogan hiljadama pristalica njegove vladajuće Partije pravde i razvoja (AK), koji su ga dočekali na aerodromu u Ankari.

Poručio je svojim pristalicama da nema razloga za brigu.

– Niko ne treba biti pesimističan i brinuti. “Turska je prošla mnogo toga u prošlosti, prevazići će i ovo!” – kazao je Erdogan.

U nemirima u zemlji je povrijeđeno više od 600 policajaca. S druge strane, više od 4.000 civila je povrijeđeno, a tri osobe su poginule, prenio je Tanjug.

Antivladini protesti širom Turske počeli su kada je policija upotrijebila suzavce i vodene topove kako bi rastjerala demonstrante koji su protestovali zbog planova vlade da renovira centralni trg u Istanbulu i na mjestu parka sa 600 stabala igradi tržni centar. Protesti su počeli prije svega zbog ovog incidenta, a vrlo brzo se nezadovoljstvo proširilo Turskom. U Turskoj, ali i svijetu vladaju oprečna mišljenja, neki su uvjereni da je ipak riječ o izvandržavnom utjecaju sve u cilju destabilizacije vlasti u ovoj zemlji.

(Bh-index)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Dijaspora zavrnula pipu: U Bosnu i Hercegovini lani stiglo skoro pola milijarde maraka manje

Ekonomista Admir Čavalić je kazao da su ovakvi rezultati sasvim očekivani te da su stručnjaci prošle godine najavili upravo...

Možda vas zanima i ovo