Ponedjeljak, 26 rujna, 2022

Erdogan u dvodnevnoj posjeti Srbiji: I Srbijanci će u Tursku moći da uđu samo uz ličnu kartu

Autor:Fena

Nemojte propustiti

Prema posljednjim dostupnim podacima Privredne komore Srbije, u zemlji posluje oko 1.300 preduzeća s turskim kapitalom

Predsjednik Turske Recep Tayyip Erdogan boravi u dvodnevnoj posjeti Srbiji, a njega je na aerodromu “Nikola Tesla” u sinoć dočekao predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

Nakon svečanog dočeka ispred Palate Srbija i sastankom s predsjednikom Aleksandrom Vučićem, predviđen je i plenarni sastanak dva izaslanstva.

Očekuje se da će biti potpisan i sporazum na osnovu kojeg će državljani Srbije u Tursku moći da uđu samo uz ličnu kartu, čime bi Srbija bila jedna od pet država, odnosno šest jurisdikcija, s kojima ta zemlja ima takav režim kretanja, prenose srbijanski mediji.

Najavljen je i Srpsko-turski biznis forum, a o dobrim, ekonomskim odnosima ove dvije zemlje govori podatak da je obim srbijanske trgovinske razmjene dostigao blizu dvije milijarde dolara godišnje s tendencijom povećanja.

Prema posljednjim dostupnim podacima Privredne komore Srbije, u zemlji posluje oko 1.300 preduzeća s turskim kapitalom u tekstilnom, automobilskom, građevinskom i mašinskom sektoru, te u bankarstvu i turizmu.

Interesantno za vas

Izdvajamo

CIK prvi put na Općim izborima uvodi supervizore: Reagirat će odmah u slučaju drastičnog kršenja zakona

Neće se miješati u rad općinskih izbornih komisija, osim u slučaju drastičnog kršenja zakona kada će odmah reagirati, te...

Možda vas zanima i ovo