Ponedjeljak, 4 prosinca, 2023

Erdoganov zamjenik u posjeti općini Visoko

Preporučeno

Bulent Arinc se sastao sa Amrom Babić, prvom pokrivenom načelnicom općine u Evropi

visoko

Zamjenik turskog premijera Bulent Arinc, koji je jutros stigao u dvodnevnu posjetu Bosni i Hercegovini, odmah nakon slijetanja na sarajevski aerodrom zaputio se ka Visokom gdje se sastao sa Amrom Babić, prvom pokrivenom načelnicom općine u Evropi, izvještava novinar agencije Anadolija (AA).

Upravo se čita:  “Malo alarmantno zvuči”: Nikšić o mogućem poskupljenju struje i redukcijama

Uz Arinca u posjeti općini Visoko nalaze se ambasador Turske u BiH Ahmet Yildiz i generalni direktor agencije Anadolija Kemal Ozturk.

Nakon razgovora sa načelnicom Babić, Arinc će posjetiti Zenicu gdje će održati predavanje studentima Univerziteta u Zenici, sastati se sa rektorima turskih univerziteta IUS i Burch, te obići Odsjek za turski jezik i književnosti Univerziteta u Zenici. Arinc će posjetiti i turske vojnike koji djeluju u sastavu EUFOR-a.

Upravo se čita:  Milorad Dodik traži da mu se sudi u Banjaluci

Zamjenik turskog premijera Recepa Tayyipa Erdogana sutra će u Sarajevu posjetiti mezar prvog predsjednika Predsjedništva Bosne i Hercegocine Alije Izetbegovića, nakon čega će sastati sa aktuelnim članom Predsjedništva BiH Bakirom Izetbegovićem i ministrom vanjskih poslova ove zemlje Zlatkom Lagumdžijom.

Arinc će zajedno sa predsjednikom Upravnog odbora i generalnim direktorom agencije Anadolija Kemal Ozturkom sutra posjetiti i Regionalnu direkciju agencije Anadolija u Sarajevu gdje će će biti gost uredničkog deska agencije Anadolija. Također, Arinc će posjetiti i Kulturni centar Yunus Emre u Sarajevu.

Upravo se čita:  Bakir Izetbegović brani suprugu Sebiju: Već 33 godine se borim protiv nepravde i nemorala

(Anadolija)

Preporučeno za vas

Izdvajamo

Ministar o jednokratnoj pomoći iz EU: Uvjete ispunilo 152.488 domaćinstava, slijedi utvrđivanje finalne liste i iznosa

Federalni ministar rada i socijalne politike Adnan Delić je u obraćanju javnosti kazao da pravo na pomoć Evropske unije...

Možda vas zanima i ovo