Utorak, 28 rujna, 2021

Ernad Alagić iz Njemačke izgradio most i put u svom zavičaju: Za radove izdvojio 35 hiljada maraka

Autor:N.N.

Nemojte propustiti

Ernad je izdvojio 35.000 maraka za radove, te je skupa s ostalim mještanima organizirao radnu akciju kako bi se izgradila i popravila infrastruktura.

Ernad Alagić iz Starog Majdana u Sanskom Mostu, koji već godinama živi u Njemačkoj, svojim je novcem izgradio most preko rijeke Gračanice i betonirao lokalni put dug više od stotinu metara u jednom dijelu svoga zavičaja.

Još kao dječak, skupa s roditeljima, bježeći od rata, otišao je 1994. godine u Njemačku, gdje je potom nastavio živjeti. U gradu Saarbruckenu već duže od dvije i po decenije radi kao građevinac, zasnovao je i porodicu, ali ljubav prema Starom Majdanu nije prestala.

Tako je ove godine odlučio finansirati izgradnju betonskog mosta preko rječice Gračanice, te proširiti, urediti i betonirati lokalni put dug više od stotinu metara u dijelu Starog Majdana gdje se nalazi i njegova kuća.

– Na ovome mjestu se decenijama nalazio drveni mostić koji je bio samo za pješake, pa je nekim domaćinstvima to bio veliki problem. Veće poplave bi ga znale odnijeti, pa ga je uvijek trebalo popravljati i obnavljati. Također, put je bio u veoma lošem stanju, a kako nadležne institucije nisu nalazile razumijevanje za ove probleme, odlučio sam da pomognem – rekao je Alagić za Nezavisne.

Izdvojio je 35.000 maraka, te je skupa s ostalim mještanima organizirao radnu akciju kako bi se izgradila i popravila infrastruktura. Spreman je, kaže, podržati i druge projekte od društvenog značaja. Ljubav prema zavičaju prenio je na suprugu i troje djece te svi rado posjećuju ovaj kraj.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Šarović oštro reagovao: SNSD neslavno kapitulirao, glasanjem u Vijeću ministara priznali i Schmidta

- Glasanjem na sjednici Vijeća ministara praktično su i priznali Schmidta kao visokog predstavnika - zaključio je Mirko Šarović. Predsjednik...

Možda vas zanima i ovo