Srijeda, 14 travnja, 2021

Esad Merulić ispunio obećanje publici i objavio novu pjesmu „Srce kameno“

Nemojte propustiti

Crnogorski pjevač narodne muzike Esad Merulić, koji je cijeli region pokorio hitom “Žale godine”, ispunio je obećanje publici i objavio još jednu novu kompoziciju.

Nakon singla “Rođen sam” koji je objavio 12. novembra, Merulić je predstavio i spot za pjesmu „Srce kameno“. I na ovoj kompoziciji on je nastavio saradnju sa Tijanom Vinčić koja potpisuje tekst, dok je djelo aranžman Senada Dreševića. Muziku je radio ovaj odlični crnogorski pjevač.

  • „Srce kameno“ je jedan dobar narodnjak po čemu sam cijeli život gradio karijeru. Hvala puno Tijani i Senadu na još jednoj odličnoj pjesmi koja će sigurno naći put do publike širom regiona. U realizaciji pjesme su učestvovali Dragan Todorović Buca, Aleksandar Kovačević… Za spot je bio zadužen Adnan Seferović, a sve je snimljeno u restoranu „Porto“ u Podgorici – kaže Merulić koji je zahvalan vinariji „Kutjevo“ koja je pomogla realizaciju projekta.

Kao i većina muzičara i pjevača Merulić će novogodišnje praznike provesti u krugu porodice.

– Tako je svima i moramo se pridržavati naredbi. Kada su u pitanju nastupi i koncerti, sve je neizvjesno. Svima nama je isto. Ova pauza je jedan veliki udarac za muziku u cijelom svijetu. Kod nas na Balkanu to je posebno izraženo. Ipak, ništa nemamo od kukanja i moramo i dalje nastaviti pisati i snimati. To publika od nas očekuje. Doći će ponovo vrijeme za nastupe i koncerte – govori Merulić.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

“Lažete, gospodine Janša…”: Europarlamentarka Tanja Fajon razotkrila premijera Slovenije

Podigla se velika prašina na Balkanu nakon što su i u slovenskim medijima procurile informacije o "non-paperu" o Bosni...

Možda vas zanima i ovo