Subota, 12 lipnja, 2021

Esad Suljević zamolio građane Sarajeva: Moj sin prosi, ne dajte mu novac, potrošiće ga na drogu!

Nemojte propustiti

Esad Suljević zamolio je građane Sarajeva da njegovom sinu Muzaferu koji prosi na ulici ne daju novac, jer taj novac troši na drogu. Muzafer obično prosi na relaciji između Stupa i Nedžarića, na ulazu u Sarajevo.

Njegov otac je u otvorenom pismu Avazu napisao da je njegov sin RVI bez desne potkoljenice i ne prosi jer nema šta jesti, nego mu novac treba za kupovinu droge. Kazao je da je njegov sin u ratu bio diverzant te da je ranjen u februaru 1993. godine u žestokim borbama u Nedžarićima.

– Pokušavao sam da ga uvjerim da ode u komunu na liječenje. Obećao mi je nekoliko puta da će otići, međutim, nakon dva ili tri dana on odustane od toga – kaže Esad. Otac je dodao da Muzafer odbija svaku vrstu pomoći i da ne želi uraditi nikakve preglede.

– Udruženje ratnih vojnih invalida Novi Grad željelo mu je pomoći. Htjeli su da ga doškoluju i obrazuju. Završio je i informatički kurs za prvi ili drugi stepen, ali od toga ništa nema. Otvorio sam mu i videoteku u Saraj-Polju jer sam dobio poslovni prostor. Tu je radio dok se nije oženio i tada je sve krenulo nizbrdo – ističe Suljević. On ima novac za život, imamo pčele i košnice, ima se čime baviti, ali očito da to ne želi – dodaje Suljević.

prosjak-suljevic

Izvor: Source.ba

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Saudijska Arabija ni ove godine neće primati strane hadžije

60.000 ljudi iz te zemlje bit će primljeno na hodočašće, dok niko iz inostranstva neće biti primljen. Saudijska Arabija objavila...

Možda vas zanima i ovo