Ponedjeljak, 27 ožujka, 2023

Esedu Hodžiću omogućen boravak u kampu nogometne čarolije

Nemojte propustiti

VGT osiguranje u saradnji sa Netvisionom omogućilo je mladom talentiranom nogometašu Esedu Hodžiću učešće u Barceloninom Ljetnom nogometnom kampu u Sarajevu.

Riječ je o dječijem kampu u organizaciji FCB Escola, škole bazirane na Barceloninoj nogometnoj filozofiji.

Tražili su dječaka koji je zaljubljenik u nogomet i ima talenta ali ne i mogućnosti da boravi u jednoj ovako značajnoj školi nogometa. Pronašli su ga u Ilijašu u NK “Bijeli”.

Esed Hodžić je učenik 9. razreda osnovne škole u Podlugovima. Porijeklom je iz Srebrenice i živi u Ljubinićima sa roditeljima, starijom sestrom i mlađim bratom. Esedov otac je teško bolestan i petočlana porodica živi od očeve penzije i dječijeg dodatka. Iako u teškoj materijalnoj situaciji Esed ne propušta treninge u NK “Bijeli” u Starom Ilijašu – klubu koji je oformljen upravo za djecu iz socijalno ugroženih porodica.

“Vrlo sam sretan što mogu trenirati u ovoj školi. Ovdje nam se pružaju mogućnosti da učimo nove stvari od naših trenera ali i jedni od drugih. Nadam se da ću naučiti nove korisne stvari koje će mi pomoći da budem još bolji” – ističe mladi Esed Hodžić nakon prvog treninga na stadionu Koševo.

S oduševljenjem je primio vijest da će trenirati u školi nogometa FC Barcelona u Sarajevu od 19-23.8.2013. i nada se da će biti jedan od dvojice najboljih, koji će boraviti u školi nogometa u Barceloni.

esed hodzic 2

(Bh-index)

Interesantno za vas

Izdvajamo

Loša partija u Bratislavi: Zmajevi poraženi od Slovačke

Reprezentacija Slovačke večeras je savladala Bosnu i Hercegovinu u susretu drugog kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Može se reći...

Možda vas zanima i ovo