Petak, 23 travnja, 2021

EU dodala tamnocrvene zone za sprečavanje riskantnih putovanja

Nemojte propustiti

“Države članice trebale bi obeshrabriti namjere za sva putovanja u crvena i tamnocrvena područja, istodobno nastojeći izbjeći ometanje osnovnih putovanja”, navodi se u priopćenju Vijeća EU-a

Na razini EU postignut je dogovor za dodavanjem tamnocrvene oznake na kovid semafor, koji pokazuje razinu rizika od ove bolesti u europskim regijama, s ciljem zaustavljanja svih putovanja koja nisu nužna u te regije.

Prema preporuci Komisije, tamnocrveno je dodano postojećim kategorijama zelene, narančaste, crvene i sive u tjednoj karti koju objavljuje Europski centar za prevenciju i kontrolu bolesti (ECDC) kako bi se izbjegla sva putovanja koja nisu nužna, i na taj način spriječilo širenje bolesti.

Boja će se primijeniti na područja u kojima virus cirkulira na vrlo visokim razinama, uključujući i ona gdje se pojavljuju nove inačice virusa. Tamnocrvena područja definirana su kao područja u kojima je 14-dnevna kumulativna stopa slučajeva koronavirusa 500 na 100.000 ljudi ili više.

Foto: ECDC

“Države članice trebale bi obeshrabriti namjere za sva putovanja u crvena i tamnocrvena područja, istodobno nastojeći izbjeći ometanje osnovnih putovanja”, navodi se u priopćenju Vijeća EU-a, prenosi Jutarnji.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Zlatko Miletić šokirao izjavom: Janez Janša je kriminalac, ukrao je naš nov helikopter

"Taj čovjek kako se ponaša, on je kriminalac, povratnik u vršenju kaznenih djela. Kriminalac je od 1992. godine. Ukrao...

Možda vas zanima i ovo