Srijeda, 5 svibnja, 2021

EU preporučuje da se ne putuje u ‘tamnocrvene zemlje’: Evo koje su označene

Nemojte propustiti

Uvodi se nova kategorija “tamnocrvenih zona” za područja u kojima je 14-dnevna stopa zaraženih preko 500 na sto hiljada stanovnika

Države članice EU-a u petak su preporučile, u okviru prijedloga o koordiniranom pristupu za ograničavanje putovanja u suzbijanju pandemije, da se ne putuje u ili iz područja označenih tamnocrvenom bojom.

Još od ranije se na epidemiološkoj karti Europe regije obilježavaju crvenom, narančastom i zelenom bojom, a za ona područja za koja nema podataka sivom. Sada se uvodi nova kategorija “tamnocrvenih zona” za područja u kojima je 14-dnevna stopa zaraženih preko 500 na sto hiljada stanovnika.

Najveći dio Europe obojen je trenutačno u crveno, dok su neki dijelovi tamnocrveni – između ostalih Portugal i Španjolska, Irska, jugoistočni dio Francuske, Slovenija, dio na tromeđi Njemačke, Češke i Poljske, Latvija i Estonija, južni dio Švedske.

Oni koji budu putovali iz tih tamnocrvenih zona trebat će prije polaska na put obaviti testiranje na koronu, a po dolasku na odredište otići u karantenu.

Budući da je cijela Europa crvena ili tamnocrvena, ne preporučuju se putovanja koja nisu nužna.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Milorad Dodik za srbijanske medije: Vrijeme je za razgovor o ”mirnom razlazu”

”Mi smo protiv ovakve BiH, treba da se sastanemo kao civilizirani ljudi i razgovarati o tome kako se može...

Možda vas zanima i ovo