Srijeda, 18 svibnja, 2022

EUFOR demantuje srbijanske medije: Navodi o hapšenju Dodika su besmislica

Nemojte propustiti

EUFOR ostaje posvećen pružanju podrške vlastima BiH u održavanju sigurnog i stabilnog okruženja za stanovništvo zemlje – naveli su iz EUFOR-a.

Povodom pisanja srbijanskih medija koji su naveli da EUFOR u BiH planira uhapsiti člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika, oglasili su se iz EUFOR-a.

– Navodi nedavno objavljeni u novinama iz Srbije “Srpski Telegraf” o hapšenju člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorada Dodika od strane EUFOR-a zbog korupcije su besmislica i u potpunosti neutemeljena priča. EUFOR ostaje posvećen pružanju podrške vlastima BiH u održavanju sigurnog i stabilnog okruženja za stanovništvo zemlje – naveli su iz EUFOR-a.

Naslovnica “Srpskog Telegrafa”

Podsjećamo, EUFOR je pojačao broj vojnika u BiH, zbog, kako su ranije poručili, da bi pogoršana sigurnosna situacija na međunarodnom nivou mogla potencijalno uzrokovati nestabilnost u Bosni i Hercegovini te da je raspoređivanje ovih snaga mjera predostrožnosti.

– Mjere se poduzimaju u cilju jačanja stabilnosti u BiH, tako što će se pozicionirati dovoljan broj sposobnih snaga u zemlji koje će pružati podršku bh. institucijama pri održavanju sigurnog i stabilnog okruženja – rekli su tada iz EUFOR-a.

Više s weba

Interesantno za vas

Izdvajamo

Udruženja boraca Podrinja: Protiv smo Denisa Bećirovića

"Sada vidimo da ti isti trgovci svojim foteljama i našim mukama, poput Denisa Bećirovića, žele upravljati i cijelom državom",...

Možda vas zanima i ovo