Srijeda, 18 svibnja, 2022

EUFOR najavio aktivnosti: Novopridošle snage se pripremaju za pojačano patroliranje i podršku partnerima u BiH

Nemojte propustiti

Raspoređivanje ovih snaga je mjera predostrožnosti koja se poduzima u cilju jačanja stabilnosti u BiH

Iz EUFOR-a je saopćeno kako se njihove nove snage u Bosni i Hercegovini pripremaju za naredne aktivnosti u povećanom obimu.

“Novopristiglo osoblje EUFOR-a se trenutno priprema za pojačane operativne patrole za podršku našim partnerima u Bosni i Hercegovini”, navode iz EUFOR-a na njihovom Twitter profilu.

Četiri čete s oko 500 pripadnika rezervnih snaga EUFOR-a, koje su stacionirane izvan Bosne i Hercegovine, predostrožnosti radi, od prošle sedmice dolaze u našu zemlju.

“Pogoršana sigurnosna situacija na međunarodnom nivou mogla bi potencijalno uzrokovati nestabilnost u Bosni i Hercegovini. Raspoređivanje ovih snaga je mjera predostrožnosti koja se poduzima u cilju jačanja stabilnosti u BiH, tako što će se pozicionirati dovoljan broj sposobnih snaga u zemlji, koje će pružati podršku bh. institucijama pri održavanju sigurnog i stabilnog okruženja”, naveli su oni ranije.

Više s weba

Interesantno za vas

Izdvajamo

Hrvatska zapošljava 50.000 ljudi: Plate idu do 2.000 KM, evo šta traže

Više od 7000 firmi u Hrvatskoj zatražilo je mišljenje o zapošljavanju čak 50.000 stranih radnika u 300, mahom deficitarnih,...

Možda vas zanima i ovo