Nedjelja, 3 ožujka, 2024

EUFOR najavio aktivnosti: Novopridošle snage se pripremaju za pojačano patroliranje i podršku partnerima u BiH

Preporučeno

Raspoređivanje ovih snaga je mjera predostrožnosti koja se poduzima u cilju jačanja stabilnosti u BiH

Iz EUFOR-a je saopćeno kako se njihove nove snage u Bosni i Hercegovini pripremaju za naredne aktivnosti u povećanom obimu.

“Novopristiglo osoblje EUFOR-a se trenutno priprema za pojačane operativne patrole za podršku našim partnerima u Bosni i Hercegovini”, navode iz EUFOR-a na njihovom Twitter profilu.

Upravo se čita:  Novi detalji akcije "Mardelj": Tužilaštvu prijavljeni direktor i komandir zatvora u Bijeljini

Četiri čete s oko 500 pripadnika rezervnih snaga EUFOR-a, koje su stacionirane izvan Bosne i Hercegovine, predostrožnosti radi, od prošle sedmice dolaze u našu zemlju.

“Pogoršana sigurnosna situacija na međunarodnom nivou mogla bi potencijalno uzrokovati nestabilnost u Bosni i Hercegovini. Raspoređivanje ovih snaga je mjera predostrožnosti koja se poduzima u cilju jačanja stabilnosti u BiH, tako što će se pozicionirati dovoljan broj sposobnih snaga u zemlji, koje će pružati podršku bh. institucijama pri održavanju sigurnog i stabilnog okruženja”, naveli su oni ranije.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Vijest koja će obradovati dijasporu: Nova linija sa Aerodroma Sarajevo

SAS, odnosno Scandinavian Airlines će ovog ljeta pokrenuti ograničenu sezonsku liniju između Kopenhagena i Sarajeva. Prevoznik će uvesti jednu sedmičnu...

Još vijesti za vas