Četvrtak, 8 lipnja, 2023

Europarlamentarci poslali Dodiku jasnu poruku: Ne igrajte se sa vatrom! Vaša zapaljiva retorika, vaša blokada državnih institucija i poricanje genocida dovode zemlju na ivicu kolapsa

Nemojte propustiti

Milorad Dodik je danas pozvao Europsku uniju da pomogne našoj zemlji, kazavši kako i on želi suverenu Bosnu i Hercegovinu.

Grupa socijalista i demokrata u Europskom parlamentu komentarisala je današnje obraćanje člana Predsjedništva BiH i lidera SNSD-a Milorada Dodika pred ovom institucijom.

Oni su kazali da se BiH danas nalazi u najvećoj krizi još od početka devedesetih godina prošlog stoljeća, a Dodika su okarakterisali kao “prokremljanskog lidera bosanskih Srba”. Poslali su mu jasnu poruku u kojoj je navedeno da se “ne igra sa vatrom”.

Upravo se čita:  Porezna uprava FBiH prodala 1,3 kg zlata, evo po kojoj cijeni

Dodiku su poručili da ne dopusti da BiH postane “rusko igralište”, te su istakli da njegova zapaljiva retorika dovodi zemlju na ivicu kolapsa.

– Naša poruka Miloradu Dodiku je jasna. Ne dozvolite da BiH postane rusko igralište i prestanite ugrožavati mirnu budućnost zemlje. Vaša zapaljiva retorika, vaša blokada državnih institucija i poricanje genocida dovode zemlju na ivicu kolapsa, navodi se u njihovom obraćanju.

Upravo se čita:  Depoziti banaka pali za čak 895 miliona KM, gdje je završio novac?

Lider SNSD-a je, podsjećamo, danas pozvao Europsku uniju da pomogne našoj zemlji, kazavši kako i on želu suverenu Bosnu i Hercegovinu.

Pročitajte još

Izdvajamo

Povratnik Asim Grozdanić sam obnovio kuću i živi od svog rada: Nisam nikad dobio nikakav poticaj

Njegovoj supruzi nedostaje nekoliko godina staža kako bi se penzionisala. Asim Grozdanić (65) među prvim je povratnicima u bihaćko naselje...

Možda vas zanima i ovo