Subota, 21 svibnja, 2022

Europarlamentarci poslali Dodiku jasnu poruku: Ne igrajte se sa vatrom! Vaša zapaljiva retorika, vaša blokada državnih institucija i poricanje genocida dovode zemlju na ivicu kolapsa

Nemojte propustiti

Milorad Dodik je danas pozvao Europsku uniju da pomogne našoj zemlji, kazavši kako i on želi suverenu Bosnu i Hercegovinu.

Grupa socijalista i demokrata u Europskom parlamentu komentarisala je današnje obraćanje člana Predsjedništva BiH i lidera SNSD-a Milorada Dodika pred ovom institucijom.

Oni su kazali da se BiH danas nalazi u najvećoj krizi još od početka devedesetih godina prošlog stoljeća, a Dodika su okarakterisali kao “prokremljanskog lidera bosanskih Srba”. Poslali su mu jasnu poruku u kojoj je navedeno da se “ne igra sa vatrom”.

Dodiku su poručili da ne dopusti da BiH postane “rusko igralište”, te su istakli da njegova zapaljiva retorika dovodi zemlju na ivicu kolapsa.

– Naša poruka Miloradu Dodiku je jasna. Ne dozvolite da BiH postane rusko igralište i prestanite ugrožavati mirnu budućnost zemlje. Vaša zapaljiva retorika, vaša blokada državnih institucija i poricanje genocida dovode zemlju na ivicu kolapsa, navodi se u njihovom obraćanju.

Lider SNSD-a je, podsjećamo, danas pozvao Europsku uniju da pomogne našoj zemlji, kazavši kako i on želu suverenu Bosnu i Hercegovinu.

Više s weba

Interesantno za vas

Izdvajamo

WHO sazvao sastanak zbog majmunskih boginja

Znanstvenici ne očekuju da će situacija evolvirati do pandemije pošto se virus ne širi lako Svjetska zdravstvena organizacija održat će...

Možda vas zanima i ovo