Ponedjeljak, 15 kolovoza, 2022

Evo ga opet, Dodik o odluci Schmidta: BiH ne postoji kao suverena zemlja

Nemojte propustiti

On je rekao da BiH međunarodnom faktoru služi kao vježbalište te da zagađuju cijeli politički život

Milorad Dodik, član Predsjedništva BiH, rekao je da će odluka Christiana Schmidta o nametanju odluke o finansiranju izbora imati dugoročne posljedice, te da se radi o čovjeku koji nema formalno imenovanje i ovlaštenja da interveniše.

On je naglasio da međunarodni faktor ili “ostatak tog PIK-a” neuvažavaju BiH i njene institucije.

“Čovjeku se sve to zgadilo, pogotovo oni i njihov način odlučivanja. U situaciji kada je Savjet ministara BIH riješio značajan dio problema i ostalo je još nešto malo. Očigledno je da je njihova namjera da se nametnu kao faktor odlučivanja i time pogaze sve demokratske institucije i samu BiH. BiH ne postoji kao suverena država, ona je propala i to je zakucavanje te propasti od neodgovornih lica i struktura”, rekao je Dodik za radio Republike Srpske.

On je rekao da BiH međunarodnom faktoru služi kao vježbalište te da zagađuju cijeli politički život te da Šmit pukom silom nekoliko zemalja i arogancijom Britanije koja je to inicirala pokazuje mišiće u BiH.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Nevjerovatna Lana Pudar osvojila bronzu na EP-u u disciplini 100 metara delfin

Mlada Mostarka utrku je isplivala s vremenom 57.27. Najbolja bh. plivačica Lana Pudar (16) nastupila je danas u finalu utrke...

Možda vas zanima i ovo