Petak, 1 ožujka, 2024

Evo ga opet, Dodik o odluci Schmidta: BiH ne postoji kao suverena zemlja

Preporučeno

On je rekao da BiH međunarodnom faktoru služi kao vježbalište te da zagađuju cijeli politički život

Milorad Dodik, član Predsjedništva BiH, rekao je da će odluka Christiana Schmidta o nametanju odluke o finansiranju izbora imati dugoročne posljedice, te da se radi o čovjeku koji nema formalno imenovanje i ovlaštenja da interveniše.

On je naglasio da međunarodni faktor ili “ostatak tog PIK-a” neuvažavaju BiH i njene institucije.

Upravo se čita:  Formiranje posebnih odjela: Premijer Nikšić otkrio lokaciju na kojoj bi trebao biti smješten federalni USKOK

“Čovjeku se sve to zgadilo, pogotovo oni i njihov način odlučivanja. U situaciji kada je Savjet ministara BIH riješio značajan dio problema i ostalo je još nešto malo. Očigledno je da je njihova namjera da se nametnu kao faktor odlučivanja i time pogaze sve demokratske institucije i samu BiH. BiH ne postoji kao suverena država, ona je propala i to je zakucavanje te propasti od neodgovornih lica i struktura”, rekao je Dodik za radio Republike Srpske.

Upravo se čita:  Dodik po povratku iz Rusije: Primljeni smo sa puno uvažavanja, nema nikakve mistike

On je rekao da BiH međunarodnom faktoru služi kao vježbalište te da zagađuju cijeli politički život te da Šmit pukom silom nekoliko zemalja i arogancijom Britanije koja je to inicirala pokazuje mišiće u BiH.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Fikret Hodžić nakon odbijanja zahtjeva za odgodu izdržavanja kazne: “Mojim kolegama najbitnija vijest kad ću u zatvor. Valjda trenutno nema ništa bitnije od toga”

Sud BiH odbio je molbu advokata Fahrudina Solaka, suspendiranog direktora FUCZ -a i Fikreta Hodžića, direktora "Srebrene maline", koji...

Još vijesti za vas