Utorak, 11 svibnja, 2021

Evo koju će cifru morati izdvojiti Buba Corelli ako ne želi iza rešetaka

Nemojte propustiti

I dok prosječan građanin ne bi imao ovoliko novca da isplati, te ih od pomenute cifre “boli glava”, Buba za jedno veče umije da zaradi i više novca od toga koliko iznosi četvoromjesečna zatvorska kazna.

Poznati bh. reper Amar Hodžić, poznatiji kao Buba Corelli , osuđen je jučer na godinu dana, a prije četiri godine zbog ovih optužbi već je bio u pritvoru.

Iz Kantonalnog suda u Sarajevu potvrđena je informacija da Buba ima pravo žalbe u roku od 15 dana, a Blic je kontaktirao njegovog advokata Zlatka Ibrišimovića.

– Tačno je, ali ta žalba neće biti iskorišćena zato što je zaključen sporazum o priznanju krivice. To je predmet koji je od 2014/2015. godine, to je star predmet – rekao je Bubin advokat, a na pitanje da li će se u izrečenu kaznu uračunati osam mjeseci pritvora, kazao je:

– Tako je. To se uračunava u izrečenu kaznu i preostaju ta četiri mjeseca. Prema bh. Kivičnom pravu, postoji mogućnost da osobe koje su osuđene do godinu dana isplate kaznu. Ja pretpostavljam da će ta mogućnost biti iskorištena. Ne znam koliko je tačan iznos. Kod nas je dan 100 maraka – rekao je Bubin advokat.

A ako pomnožimo četiri mjeseca, odnosno 122 dana sa 100 maraka, dolazimo do sume od 12.200 maraka, koliko će Buba morati da plati ukoliko ne želi da završi iza rešetaka.

I dok prosječan građanin ne bi imao ovoliko novca da isplati, te ih od pomenute cifre “boli glava”, ima i onih koji misle da nije fer jer Buba za jedno veče umije da zaradi i više novca od toga koliko iznosi četvoromjesečna zatvorska kazna.

Advokat je dodao još i da se nije čuo sa Hodžićem.

– Nisam se čuo s njim nekoliko dana. Ne znam koji je njegov komentar i stav o ovoj priči – zaključio je Zlatko Ibrišimović.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Skandal u Beogradu užario region: Na svečanosti povodom Dana Evrope u prisustvu državnog vrha izvođene fašističke pjesme!

9. maja, u Beogradu je održana svečana akademija povodom Dana pobjede, kojoj je prisustvovao čitav srbijanski državni vrh. Svečana...

Možda vas zanima i ovo