Četvrtak, 25 travnja, 2024

Evo koliko je Dubioza Kolektiv dobila za nastup 30. 12. u Budvi

Autor:N1

Preporučeno

Najspektakularniji, ujedno i najposjećeniji novogodišnji program koji su Turistička organizacija i Opština Budva u protekle dvije decenije organizovali ispred zidina Staroga grada koštao je gotovo pola miliona eura, od čega je nešto više od 300 hiljada eura uplaćeno na račune muzičkih zvijezda.

Trodnevni program, kome je na ruku išlo i izuzetno lijepo vrijeme, privukao je u Budvu više od 55 hiljada posjetilaca, pa su gradski trgovi bili prepuni tokom koncertnih dešavanja.

Prijestonica crnogorskog turizma godinama unazad je Meka za muzičke izvođače i svake godine ponavlja se ista priča, najpopularnije zvijezde kao da se utrkuju koja će naći bolji angažman u Budvi, gradu koji već punu deceniju drži lidersko mjesto u regionu što se tiče dobrog provoda za Novu godinu.

Tako je bilo i ove godine, a muzičke zvijezde su dobile vrtoglave honorare.

Kako su Vijestima potvrdili organizatori, najplaćenija muzička zvijezda je Dino Merlin, čije je angažovanje Turistička organizacija platila ni manje ni više nego 90 hiljada eura. Merlin je ujedno održao jedan od najposjećenijih koncerata u protekle dvije decenije od kada se organizuju javni dočeci, jer je kompletna kontakt zona Staroga grada bila popunjena do posljednjeg kvadratnog metra.

Upravo se čita:  Severina danas slavi 52. rođendan: Prestala sam čekati da će me neko spasiti

Za novogodišnji nastup, hrvatska zvijezda Zlatan Stipišić Džiboni dobio je 80 hiljada eura. Nastup Džibonija dogovoren je bio još za doček 2022. ali je zbog pandemije virusa korona tada otkazan. Tada mu je bila uplaćena polovina honorara.

Svoj nastup dobro je naplatio i vodeći bend regiona, Dubioza kolektiv, čiji je honorar, kako je Vijestima potvrđeno, iznosio 45 hiljada eura, dok je i mag globalne elektronske scene Denis Sulta plaćen 15. 000 eura koliko je iznosio i honorar mlade srbijanske pop pjevačice Sare Jo. Jedna od najplaćenijih trep zvijezda Senidah jednočasovni nastup na centralnoj bini postavljenoj ispod starogradskih bedema naplatila je 25 hiljada eura.

Evrovizijsko iznenađenje, prošlogodišnja predstavnica Srbije, Ana Đurić Konstrakta dobila je 30 hiljada eura, dok su nastupi The Grupa i Izi bejb plaćeni po dvije hiljade eura.

Gotovo da nema zvijezde sa ex-YU prostora koja od 2000, od kada se na trgu ispred zidina Staroga grada organizuju dočeci Nove godine na otvorenom, nijesu nastupale u Budvi, a glas o dobroj zaradi i širokoj ruci Budvana, kada su u pitanju honorari, izgleda da se daleko čuje u balkanskom šou-biznisu, pa se mnogi od njih rado odazivaju, čak i posredstvom svojih menadžera preporučuju da nastupe u metropoli turizma.

Upravo se čita:  Severina danas slavi 52. rođendan: Prestala sam čekati da će me neko spasiti

Tradiciju astronomskih honorara u Budvi uvela je folk pjevačica Svetlana Ceca Ražnatović, kojoj je prije 18 godina za polučasovni nastup na trgu ispred Staroga grada tada plaćeno sto hiljada eura. Od tada nijedna regionalna muzička zvijezda koja je istrajavala na visokim honorarima nije otišla praznih ruku iz Budve – zvijezde novogodišnje večeri uglavnom su dobijale 80 hiljada, neke čak i 110 hiljada.

Novogodišnji dočeci svrstali su Budvu kao najprivlačniju destinaciju za provod, a crnogorska metropola turizma, angažujući najpoznatije ex-YU zvijezde i poznata evropska muzička imena, godinama je epicentar zabave.

Mnogi gradovi u Crnoj Gori krenuli su stopama Budve, pa se svake godine primorski gradovi utrkuju ko će atraktivniji novogodišnji program da organizuje.

Budva od 2000. organizuje javne dočeke Nove godine i do sada je ugostila najveća muzička imena – od Lepe Brene, Džipsi kingsa, Prljavog kazališta, Svetlane Cece Ražnatović, Riblje čorbe, Bijelog dugmeta, Hari Mata Harija, Plavog orkestra, Severine, Sergeja Ćetkovića, Zdravka Čolića, do Marije Šerifović, Halida Bešlića…

Upravo se čita:  Severina danas slavi 52. rođendan: Prestala sam čekati da će me neko spasiti

Budva otvara poglavlje jedne drugačije turističke priče

A nakon uspješnog trodnevnog novogodišnjeg programa organizatori – Turistička organizacija opštine Budva i Opština Budva poručili su da su ovo dani o kojima će se dugo pričati.

”Budva koja je ove godine imala najraskošniji novogodišnji imidž u Crnoj Gori, tokom tri dana organizovanja dnevnih i noćnih koncerata u koje je zakoračila iz niza malih i lijepih događaja u okviru manifestacije “Budi u Budvi”, neće prestati da iznenađuje ni u periodu koji slijedi.

”Budva otvara poglavlje jedne drugačije turističke priče, u mnogim segmentima. U godini pred nama radićemo mnogo na razvoju naše turističke destinacije, na razvoju kulturološke priče koja nas vodi ka evropskoj prijestonici kulture, ali i na novom konceptu organizacije događaja, koji za cilj imaju da naš grad živi tokom 12 mjeseci na veliku radost njegovih stanovnika i svih gostiju koji Budvu vole kao mi”, poručuju iz Turističke organizacije opštine Budva uz najljepše želje svima u 2023. godini.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Pogledajte kako je letio njemački vojni avion iznad BiH

Ministarstvo odbrane i Oružane snage Bosne i Hercegovine će, u saradnji sa Ministarstvom vanjskih poslova, Ministarstvom komunikacija i transporta...

Još vijesti za vas