Subota, 27 studenoga, 2021

Evo na kojim kablovskim mrežama u BiH možete u HD-u gledati Mundijal

Nemojte propustiti

bhrt hd11

Radio-televizija Bosne i Hercegovine ekskluzivni je vlasnik TV, internet i prava za emitiranje na mobilnim telefonima za teritorij BiH Svjetskog prvenstva u nogometu FIFA World Cup Brazil 2014, koje počinje sutra i traje do 13. jula 2014. godine.

BHRT će ovaj događaj realizirati u najkvalitetnijem formatu slike, popularnom HD signalu.

HD signal će biti pušten za korisnike, za sada četiri kablovska operatera, koji su završili svoje tehničke obaveze.

Naime, kablovske televizije HS, Logosoft, Telemach i Moja TV obavijestili su svoje pretplatnike da su u saradnji sa BHRT-om izvršili potrebne pripreme za preuzimanje signala za praćenje Svjetskog prvenstva u HD rezoluciji. Prema najavama BHRT-a, singal bi trebao biti dostupan od danas.

Hoće li sve tehničke uslove ispuniti još neki drugi operater, znaće se ubrzo.

BHT1 HD tako će emitovati gotovo sve utakmice sa Svjetskog prvenstva u Brazilu u visokoj rezoluciji. Prema programskoj shemi 12. juna u 20.55 sati u programu BHT1 počinje emitovanje specijalnog programa FIFA World Cup 2014. U 21.50 sati počinje prijenos utakmice Brazil – Hrvatska.

Realizacija projekta Svjetsko nogometno prvenstvo u Brazilu najznačajniji je poduhvat BHRT-a i u programskom i tehnološkom smislu, navode iz BHRT-a.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Komšić osudio napade na sudiju Vehabovića, očekuje da Tegeltija pokrene smjenu Grebeše

"Očekujem od predsjedavajućeg Vijeća ministara Zorana Tegeltije da pokrene proceduru smjene Josipa Grubeše", kazao je Komšić Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i...

Možda vas zanima i ovo