Subota, 15 svibnja, 2021

Šta je sve Vukanović žestoko zamjerio Stanivukoviću: Svi ti osmijesi i srdačnost, a nigdje saradnika i saboraca s kojima se godinama borio

Nemojte propustiti

– U izradi Protokola morao je učestvovati gradonačelnik i njegov tim, kao domaćin, i morao je naći način da pokaže poštovanje prema Jeleni, Begiću, Ivaniću, Borenoviću, ako ne prema saradnicima i saborcima iz drugih partija, smatra Vukanović.

Nebojša Vukanović, poslanik u Narodnoj skupštini RS-a, objavio je niz zamjerki na račun gradonačelnika Banje Luke Draška Stanivukovića sa posebnim osvrtom na jučerašnje “srdačne osmijehe i rukovanja s najvećim rivalom – Miloradom Dodikom”.

Vukanović navodi kako je (jučer) imao dosta slobodnog vremena pa je pomno pratio obilježavanje Dana grada Banjaluka.

– Moj prvi utisak je da je gradonačelnik, slučajno ili namjerno, zaboravio i zapostavio svoje saradnike i saborce sa kojima se godinama borio. Tu prije svega mislim na Jelenu Trivić, koja je sjedila negdje u četvrtom-petom redu Banskog dvora tokom svečane akademije, a po mom mišljenju morala je biti u prvom redu i na sastanku sa Vučićem, a nisam vidio puno drugih poznatih lica. U izradi Protokola morao je učestvovati gradonačelnik i njegov tim, kao domaćin, i morao je naći način da pokaže poštovanje prema Jeleni, Begiću, Ivaniću, Borenoviću, ako ne prema saradnicima i saborcima iz drugih partija, smatra Vukanović.

Dodaje da “ako je Dodik sa sobom poveo cijelu svitu, Željku i Radovana, ni Draško nije smio biti sam sa vukovima i morao je povesti Jelenu ili nekog od saradnika iz Kabineta, jer je vrlo loša i ružna slika da on, kao domaćin, sam sjedi sa Vučićem, čelnim ljudima SNSD-a i režima”.

– Sve i da me je pozvao, ne bih mogao doći u Banjaluku i poznato je da ne volim ovakve manifestacije pa ne bih volio da neko pomisli da kritikujem Stanivukovića jer me nije pozvao na Dan grada, ali ne mogu da shvatim da nije pozvao nikog od saboraca sa kojima se borio, a da je pozvao na Svečanu akademiju i kasnije organizovao se sa Goranom Selakom, Adamom Šukalom ili Batom Carevićem, ljudima kojih nije bilo u kampanji”, navodo Vukanović te dodaje kako “nije sujetan, niti želi da talasa u opoziciji i pravi nekakve razdore ali, ma kako neko ovo tumačio, smatra da je vrlo bitno pokazati poštovanje prema saradnicima i saborcima”.

– Poštujem Bata i drago mi je da ga je pozvao u Banjaluku i da će Budva i Banjaluka da se zbratime, poruka je jako dobra o bratskoj saradnji dva grada, ali ne smiju se zaboravljati i stavljati u drugi plan ljudi koji su pomogli Drašku da danas bude na čelu Banjaluke jer se šalje loša poruka, ističe Vukanović.

Takođe, navodi, da “mora priznati da mu se nisu dopali osmjesi i prevelika srdačnost na fotografijama sa Dodikom i svitom, kao i raniji pozivi da se sa njim razgovara oko budžeta grada Banjaluke, jer mu se daje legitimitet za uzurpaciju i pridaje veliki značaj, ali i šalje loša poruka svojim pristalicama, daje povod ljudima da kreiraju spinove i teorije zavjere”.

– Nemam nikad nikakvu saradnju sa bilo kojim čelnikom režima, nema pozdrava, nikakve saradnje, niti bilo protokolarnog rukovanja i srdačnosti. Shvatam da se gospodin Stanivuković danas morao kurtoazno pozdraviti sa svim gostima, jer takav je protokol i on nije više poslanik već gradonačelnik, ali srdačnost i osmjesi su suvišni. Takođe mora uz sebe imati pouzdane i odane saradnike, a ne biti sam sa vukovima, jer se time šalje poruka pristalicama i narodu, podvlači Vukanović na svom blogu.

Ranije je, nadalje idodaje, upozorio gospodina Stanivukovića da mora biti obazriviji i voditi računa da svojim potezima ne ponižava i ne povređuje saradnike i saborce, poigrava se sa ljudima i gleda samo sebe, ali izgleda da nije bilo dovoljno.

– Da me interesuje neka funkcija do sada bi se za nju izborio, i spreman sam sutra potpisati da ću se povući sa svake kandidature i pozicije ako će to dati rezultat i pobjedu. Ali prvo je bespotrebno gospodin Stanivuković lansirao priču o nekakvom nadstranačkom pokretu bez ikakvih konsultacija sa bilo kim, a onda kaže da od toga nema ništa, naglašava poslanik u NSRS-u i isiče kako se nada da će Stanivuković shvatiti i ovu kritiku kao dobronamjernu, spoznati gdje griješi i promijeniti svoj odnos prema ljudima koji ga podržavaju i sa kojima godinama sarađuje.

– Nažalost, od dodjele Povelje Vučiću najviše je profitirao režim, jer se predsjednik Srbije nije odvajao od Željke, Dodika, Viškovića i Čubrilovića, time ponovo poslao poruku na čijoj je strani, a namjerno kašnjenje i prekid Svečane akademije, te skandal sa bubicom, iskorišten je da se domaćin ponizi, napadne i stavi u drugi plan”. zaključio je Vukanović.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

“Vojne trupe s različitih strana krstare BiH, Dodiku će trebati više od 30.000 vojnika ‘partije’ kako bi blokirao Amerikance da ne dođu do Manjače...

Iako je Manjača od Trebinja udaljena oko 400 kilometara, trupe NATO-a krstare cijelom zemljom, pa su jutros i na...

Možda vas zanima i ovo