Ponedjeljak, 26 rujna, 2022

Evo šta su Rusi “zaboravili” povući tokom “pregrupisavanja” oko Kharkiva!

Nemojte propustiti

Rusi su toliko žurili da su čak “zaboravili” i svoj najmoćniji tenk T-90M, i to skoro pa nov, upakovan u zaštitnu ceradu.

Munjevita kontraofanziva ukrajinske vojske početkom septembra rezultirala je oslobađanjem hiljada kvadratnih kilometara okupiranih teritorija u Kharkivskoj oblasti.

Nakon što su Ukrajinci za nekoliko dana stigli do desne obale rijeke Oskil, rusko Ministarstvo odbrane je u šturom saopštenju ustvrdilo da se ne radi ni o kakvoj vojničkoj pobjedi Ukrajinaca, nego o “planskom pregrupisavanju” ruskih snaga na istoku!

Sudeći po snimkcima koji su stizali sa terena, Rusi su u svom “planskom pregrupisavanju” prilično bili u žurbi. Ukrajinska vojska u toj je akciji zaplijenila desetine komada teške artiljerije, uključujući i tenkove, kao i nekoliko krcatih skladišta municije i naoružanja.

Rusi su toliko žurili da su čak “zaboravili” i svoj najmoćniji tenk T-90M, i to skoro pa nov, upakovan u zaštitnu ceradu. Ovo je prvi put od početka ruske agresija da su Ukrajinci zaplijenili najmoderniji ruski tenk.

“Obavijest. Najnoviji ruski tenk T-90M pronađen je u regiji Harkov u savršenom stanju. Molimo njegove vlasnike da kontaktiraju UAarmy. Molimo vas da se identifikujete oznakom: bijela zastava”, stoji u objavi na zvaničnom Twitter nalogu ukrajinskog Ministarstva odbrane.

Primjerak koji su Ukrajinci zarobili sadrži i potpuno novi nišan za strijelce pod nazivom “PNM-T” izrađen samo od domaćih komponenti. Prvi komentari nakon što su objavljene fotografije su bili; “ovo je već na putu za SAD”!

Interesantno za vas

Izdvajamo

CIK prvi put na Općim izborima uvodi supervizore: Reagirat će odmah u slučaju drastičnog kršenja zakona

Neće se miješati u rad općinskih izbornih komisija, osim u slučaju drastičnog kršenja zakona kada će odmah reagirati, te...

Možda vas zanima i ovo