Subota, 22 siječnja, 2022

Evropom haraju bande motociklista spremnih na smrtonosne okršaje!?

Nemojte propustiti

U Evropu je do sada došlo više od 700 članova australijskih “Komančerosa” i “Pobunjenika”, kanadske “Rok mašine” i američkih “Mongola” i “Vagosa”.

bande motociklisti

Europol je danas upozorio da talas bandi motociklista iz SAD, Kanade i Australije stiže u Evropu i da se mogu očekivati “smrtonosni okršaji”, poput “rata” nordijskih bajkera 1990-ih godina.

Bande, koje su poznate po tome što “zauzimaju teritoriju” radi trgovine drogom, oružjem ili ljudima, regrutuju u Evropi nove članove među ekstremnim desničarima, pripadnicima zatvorskih grupa, huliganima i vojnim osobljem, napomenuo je Europol.

Evropska policija je upozorila da se mogu očekivati obračuni i odmazde pošto su bande “sklone ektremnim oblicima nasilja”, koja podrazumijevaju korištenje “kalašnjikova” i bombi i nerijetko se sukobljavaju s lokalnim kriminalnim grupama.

Savremene bande motociklista sve manje imaju veze s bajkerskim načinom života pošto mnogi članovi tih bandi nemaju motor, pa čak ni vozačku dozvolu, piše u saopštenju.

Europol je obavijestio nacionalne policijske snage na opasnost od eventualnih okršaja i moguće promjene u svijetu organizovanog kriminala.

Izvor: Dnevni avaz

(Bh-index)

Više s weba

Izdvajamo

Izvjestilac njemačkog Bundestaga: Dodikova politička karijera gotova je do oktobra

Ako napadaš Dejton i gospodina Schmidta ne napaš samo njih već i Njemačku i EU i tu više nema...

Možda vas zanima i ovo