Ponedjeljak, 8 ožujka, 2021

Evropom haraju bande motociklista spremnih na smrtonosne okršaje!?

Nemojte propustiti

Pojašnjenje zatvaranja Kantona Sarajevo: Ko radi, a kome je zabranjeno

Zbog kontinuiranog pogoršanja epidemiološke situacije u Kantonu Sarajevo, a nakon cjelodnevnog zasjedanja, Vlada KS je na prijedlog Kriznog štaba...

Vlada FBiH: Formiran ad hoc tim za pregovore s proizvođačina vakcina

Vlada Federacije BiH je na današnjoj hitnoj sjednici održanoj u Sarajevu donijela Rješenje o formiranju ad hoc tima za...

Novalić potvrdio: FBiH kreće u direktnu nabavku vakcina, oformili smo najkompetentniji tim za taj zadatak

Novalić je naglasio da količina vakcina ne može biti veća od 400 hiljada doza, jer naša zemlja računa na...

Preminuo Emdžad Galijašević, bivši gradonačelnik Bihaća

U trci za gradonačelnika Bihaća pobijedio je 2012. godine kao kandidat SDA. Grad Bihać vodio je manje od četiri...

U Evropu je do sada došlo više od 700 članova australijskih “Komančerosa” i “Pobunjenika”, kanadske “Rok mašine” i američkih “Mongola” i “Vagosa”.

bande motociklisti

Europol je danas upozorio da talas bandi motociklista iz SAD, Kanade i Australije stiže u Evropu i da se mogu očekivati “smrtonosni okršaji”, poput “rata” nordijskih bajkera 1990-ih godina.

Bande, koje su poznate po tome što “zauzimaju teritoriju” radi trgovine drogom, oružjem ili ljudima, regrutuju u Evropi nove članove među ekstremnim desničarima, pripadnicima zatvorskih grupa, huliganima i vojnim osobljem, napomenuo je Europol.

Evropska policija je upozorila da se mogu očekivati obračuni i odmazde pošto su bande “sklone ektremnim oblicima nasilja”, koja podrazumijevaju korištenje “kalašnjikova” i bombi i nerijetko se sukobljavaju s lokalnim kriminalnim grupama.

Savremene bande motociklista sve manje imaju veze s bajkerskim načinom života pošto mnogi članovi tih bandi nemaju motor, pa čak ni vozačku dozvolu, piše u saopštenju.

Europol je obavijestio nacionalne policijske snage na opasnost od eventualnih okršaja i moguće promjene u svijetu organizovanog kriminala.

Izvor: Dnevni avaz

(Bh-index)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Pojašnjenje zatvaranja Kantona Sarajevo: Ko radi, a kome je zabranjeno

Zbog kontinuiranog pogoršanja epidemiološke situacije u Kantonu Sarajevo, a nakon cjelodnevnog zasjedanja, Vlada KS je na prijedlog Kriznog štaba...

Možda vas zanima i ovo