Četvrtak, 27 siječnja, 2022

Evropska država uvodi karantin zbog velikog broja zaraženih: Na tri sedmice zatvaraju škole, restorani, kafići, barovi…

Autor:Anadolija

Nemojte propustiti

Premijer Češke Andrej Babis izjavio je kako su primorani donijeti dodatne mjere kako bi se spriječio novi val zaraze, vidljiv u Izraelu, i ranije u Italiji.

Zbog pogoršane epidemiološke situacije u zemlji, češke vlasti su donijele odluku o uvođenju djelomičnog karantina, kako bi se spriječilo širenje zaraze virusom korona.

Nakon što je broj novozaraženih premašio 8.000, češke vlasti su donijele odluku o zatvorenju škola, kafića, barova i restorana na tri sedmice.

Među mjerama koje će na snagu stupiti u srijedu jeste i zabrana konzumacije alkohola na javnim površinama. Pored toga, pored zatvorenih prostora obavezno je nošenje maski i na stajalištima.

U gastronomskom sektoru, dostava će raditi do 20 sati, a aktivnosti bez obzira da li je riječ o otvorenom ili zatvorenom prostoru ograničene su na šest osoba.

Premijer Češke Andrej Babis izjavio je kako su primorani donijeti dodatne mjere kako bi se spriječio novi val zaraze, vidljiv u Izraelu, i ranije u Italiji.

Ministar zdravstva Roman Prymula je kazao kako zbog porasta broja novozaraženih, sve je manje slobodnih mjesta u bolnicama, a smatraju kako bi se mjerama brzina širenja zaraze u naredne dvije do tri sedmice mogla staviti pod kontrolu.

U Češkoj je u posljednja 24 sata zabilježeno 4.311 novozaraženih, odnosno ukupno 121.421, dok je broj umrlih od COVID-19 povećan na 1.051.

Više s weba

Izdvajamo

Drastično skočila cijena peleta: Nekad je bio 300 KM po toni, a evo koliko je poskupio od ponedjeljka

Nesrazmjer između potražnje i dostupnosti peleta doveo je do toga da ga u prethodnom periodu nije bilo dovoljno za...

Možda vas zanima i ovo