Utorak, 19 listopada, 2021

Evropska zemlja zabranjuje ulaz državljanima Bosne i Hercegovine od 4. oktobra

Nemojte propustiti

ŠVEDSKA – Izuzeci uključuju međunarodne državljane koji imaju švedsku boravišnu dozvolu, osobe koje moraju ući u Švedsku iz bilo kojeg hitnog razloga i one koje prikažu negativan rezultat testa

Državljanima Bosne i Hercegovine od 4. oktobra zabranjuje se ulaz u Švedsku, osim u hitnim slučajevima. Ova odluka biće na snazi do 31. oktobra 2021. godine.

Stranim državljanima koji planiraju putovati u Švedsku iz Bosne i Hercegovine od 4. oktobra bit će dozvoljen ulazak u Švedsku samo ako spadaju u kategoriju izuzeća. Izuzeci uključuju međunarodne državljane koji imaju švedsku boravišnu dozvolu, osobe koje moraju ući u Švedsku iz bilo kojeg hitnog razloga i one koje prikažu negativan rezultat testa na koronavirus, piše portal Shengenvisainfo.

Od početka pandemije, Švedska je prijavila ukupno 1.152.027 slučajeva infekcije COVID-19 i ukupno 14.856 smrtnih slučajeva, na osnovu podataka koje je objavila Svjetska zdravstvena organizacija (WHO). Osim toga, isti izvor pokazuje da je 854 ljudi pozitivno testirano na virus u posljednja 24 sata.

Zbog takvih podataka, vlasti u Švedskoj zadržale su mnoge preventivne mjere, uključujući zabrane ulaska i druga ograničenja od početka pandemije, kako bi zaustavile daljnje širenje virusa.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Iz Ambasade SAD o izjavama Dodika o organiziranju vojske RS

- Svi građani BiH treba da budu ponosni na OSBiH. Fokusiranje na podjele iz prošlosti neće poboljšati uslove života...

Možda vas zanima i ovo