Srijeda, 17 kolovoza, 2022

Evropski parlament zabranio ulazak u zgradu ruskim lobistima

Nemojte propustiti

Evropski parlament je pozvao Evropsku komisiju i Evropsko vijeće da takođe blokiraju lobiste koji su povezani sa Rusijom.

Evropski parlament jučer je zabranio ulazak u zgradu lobistima koji zastupaju interese Rusije u vrijeme njene invazije na Ukrajinu.

„Predstavnici ruskih kompanija više ne mogu da uđu u Parlament, a odluka stupa na snagu odmah. Ne smijemo im dozvoliti ni najmanji prostor da šire propagandu i lažni toksični narativ o invaziji“, napisla je na Twitteru predsjednica Evropskog parlamenta Roberta Metsola.

Metsola je naložila stručnim službama Parlamenta da obrate pažnju i na druge ruske kompanije čiji predstavnici bi mogli da šire lažne informacije o ratu u Ukrajini ili da pokušaju da zaobiđu sankcije Evropske unije, piše FoNet.

Evropski parlament je pozvao Evropsku komisiju i Evropsko vijeće da takođe blokiraju lobiste koji su povezani sa Rusijom.

Ti lobisti i dalje imaju pristup institucijama Evropske unije posredstvom evropskog registra lobista, zbog čega pozivamo predsjednika Evropskog vijeća Charlesa Michela da osigura da im se zabrani svaki pristup, saopšteno je iz EP.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Vrhunac je turističke sezone u Neumu: “Sve je puno i gužva se ne smanjuje”

Što se tiče utjecaja Pelješkog mosta na neumske turističke rezultate ima i pozitivnih i manje pozitivnih strana. Vrhunac je turističke...

Možda vas zanima i ovo