Četvrtak, 24 lipnja, 2021

Fabrika cementa Lukavac donira 100.000 KM za rekonstrukciju platoa ispred Doma kulture Lukavac

Nemojte propustiti

Fabrika cementa Lukavac potpisala je 10. aprila protokol sa JU Centar za kulturu Lukavac i Općinom Lukavac o doniranju sredstava u vrijednosti od 100.000 KM za obnovu platoa ispred Doma kulture Lukavac. Ovom donacijom će uslijediti sprovedba već usvojenog općinskog projekta pod nazivom „Prikupljanje oborinskih voda i rekonstrukcija platoa“, a radi se o površini od skoro 2000 m².

Tokom svečanog potpisivanja protokola Stjepan Kumrić, generalni direktor Fabrike cementa Lukavac, kazao je da je izuzetno zadovoljstvo i čast biti u prilici da se zajedničkim snagama da doprinos gradu u kojem ova društveno odgovorna kompanija već godinama uspješno posluje, te dodao:
„Ovo je jedan u nizu od značajnih donatorskih projekata, kao način da dio prihoda iz poslovanja kompanije vratimo gradu i građanima Lukavca, i zajednički oplemenimo i učinimo ljepšim svakodnevni život naše djece, omladine kao i odraslih.“

Načelnik Općine Lukavac, Edin Delić, je tom prilikom naglasio da je projekat rekonstrukcije platoa od velike vrijednosti za grad i njegove stanovnike, i da je Lukavac Cement vrlo pozitivan primjer i za druge kompanije kako se može doprinijeti razvoju i unapređenju lokalne zajednice u kojoj se posluje.

Potpisivanje protoklola

Za JU Centar za kulturu Lukavac protokol je potpisao njen direktor Ermin Prijić i istakao da ovo nije prvi put da Lukavac Cement sarađuje i pomaže u mnogim lukavačkim projektima i da je donacija za rekonstrukciju platoa samo još jedan pokazatelj njihove riješenosti da odgovorno djeluju, te izrazio svoju zahvalnost što će građani Lukavca dobiti adekvatan prostor ispred Doma kulture.

Plato će biti popločan betonskim opločnicima iz proizvodnje Lukavac Cementa. Dom kulture Lukavac je veoma važan objekat za Lukavčane, jer je to mjesto susreta i dešavanja raznih kulturnih manifestacija od pozorišnih predstava, sajmova, izložbi do koncerata.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Odluka Vlade susjedne države: Besplatan PCR test za sve turiste koji dođu u Crnu Goru

Testiranje PCR potrebno je zakazati najmanje 72h prije povratka turiste u svoju zemlju, navode iz MEK, uz apel hotelijerima...

Možda vas zanima i ovo