Srijeda, 16 lipnja, 2021

Facebook slavi 10. rođendan: Kako je nastala društvena mreža koja je promijenila svijet (Video)

Nemojte propustiti

Foto: Screenshot
Foto: Screenshot

Od studentske sobe do povezivanja svijeta: Facebook slavi 10. rođendan, a njegov šef i osnivač Mark Zuckerberg kaže da je ovo sve bilo nevjerojatno putovanje, prenose 24sata.hr.

Facebook danas slavi 10. rođendan te će svojih 1,23 milijardi korisnika ‘počastiti’ novom opcijom ‘Look back’ pomoću koje će moći pregledati svoju digitalnu historiju, javlja CNET.

‘Look Back’ bi trebao predstavljati sentimentalno iskustvo te korisnicima omogućiti da pogledaju kratki film o svom životu na Facebooku ili pak kolekciju svojih fotografija. Opcija će se vjerojatno aktivirati tokom dana, a video na njihovoj YouTube stranici pokazuje kako bi to trebalo izgledati.

“Bilo je to nevjerovatno putovanje i zahvalan sam što sam sudjelovao u njemu. Fascinantno je promatrati kako ljudi Facebook koriste da bi izgradili prave zajednice i pomogli jedni drugima na toliko načina. U sljedećoj dekadi imamo priliku i odgovornost povezati sve i nastaviti služiti zajednici” – izjavio je Mark Zuckerberg, izvršni direktor i osnivač popularne društvene mreže, prenose 24sata.hr

Među prvim osnivačima Facebooka uz Zuckerberga su bili Eduardo Saverin, Andrew McCollum, Dustin Moskovitz i Chris Hughes. Ispod teksta možete vidjeti i razgovor s Markom Zuckerbergom iz 2005., davno prije eksplozije društvene mreže.

(Bh-index, 24sata.hr)

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Beograđani o gestu Vlade KS: I sa vaučerom i bez, imam u planu da idem za Sarajevo i da obilazim Bosnu

Ne treba mi vaučer. I sa vaučerom i bez, imam u planu da idem za Sarajevo i da obilazim...

Možda vas zanima i ovo