Subota, 17 travnja, 2021

Fadil Novalić čestitao Dan nezavisnosti BiH

Nemojte propustiti

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić je, uime Vlade Federacije BiH i svoje lično, građanima Bosne i Hercegovine čestitao 1. mart Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine.

“Bosna i Hercegovina je voljom svojih građana postala suverena i nezavisna država ravnopravnih građana i naroda koji u njoj žive. Odlučnost koja je pokazana prije 29 godina na referendumu, treba nam uvijek biti vodilja da stvaramo bolju budućnost svih građana, a njeno višestoljetno postojanje trajna obaveza da čuvamo i gradimo državu jednakih prava i vrijednosti za svakog čovjeka.

Stoga je naša odgovornost i zadaća da istrajnim radom, uz njegovanje bogatstva tradicije i zajedništva, unapređujemo uslove života i rada svim njenim građanima, a naročito budućim generacijama.

Budimo ponosni na našu domovinu Bosnu i Hercegovinu, te pokažimo da zajedno možemo uraditi mnogo više za bolju budućnost naše zemlje. Svim građanima Bosne i Hercegovine čestitam Dan nezavisnosti BiH, jedan od najvažnijih datuma u dugoj i bogatoj historiji naše države”, piše u čestitki premijera Novalića.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Možda vas zanima i ovo