Utorak, 15 lipnja, 2021

Fahrudin Solak o ukidanju mjera zabrane i tužbama: I mene šiša brat, a to što neko radi u Njemačkoj, ne znači da je iznad zakona

Nemojte propustiti

Solak nije htio komentirati nedavno pojavljivanje u jednoj kafani što je izazvalo mnogo negativnih komentara u javnosti.

Neozbiljno je da kažemo da će frizeri, obućari, prodavnice cipela, odjeće početi raditi za neko određeno vrijeme, kada se ne može to ni otprilike reći, kaže Fahrudin Solak, načelnik Federalnog štaba Civilne zaštite.

– Svaki dan se radi analiza i prati situacija o broju zaraženih, oporavljenih i mjestima na kojima se pojavljuju nova žarišta i bilo bi zaista neozbiljno obećati da ćemo otvoriti prodavnice za desetak dana ili dati bilo koji drugi rok. Pravimo plan u kojim uvjetima sve treba da bude posloženo da krenemo sa popuštanjem mjera. Za sada idemo sa popuštanjem mjera za djecu i penzionere, pa je na redu otvaranje autosalona, galerija, biblioteka, pa tek onda neke trgovine – pojašnjava Solak, prenosi Faktor.ba.

Na primjedbe građana da su im potrebne nove cipele, garderoba, pa i, između ostalog, frizeri, pri tome navodeći da su političari uredno ošišani, Solak kaže:

– Za sada ima online prodaja, dok ne prorade prodavnice odjeće i obuće. A i mene šiša brat koji nije frizer i svako nekog ošiša, pa kako god.

Evo šta je načelnik Federalnog štaba CZ odgovorio na prijetnje naših državljana koji su bili u karantinu u sarajevskom studentskom domu na Bjelavama, nakon što su se vratili u BiH iz evropskih zemlja, da će tužiti državu.

– Neka tuže, u čemu je problem. Svako ima pravo na to. Oni imaju svoja prava, a mi radimo u skladu sa zakonom. Ako neko misli da treba biti iznad zakona što radi u Njemačkoj, ili u Švedskoj, Londonu, što nije tamo ostao. Svi su bili upoznati šta ih čeka kada se vrate u BiH, a oni bi željeli da budu izuzeti zato što je došao iz inozemstva. Kažu, to kod njih u Njemačkoj nije tako, pa što su došli u Bosnu i Hercegovinu – poručio je Solak.

Solak nije htio komentirati nedavno pojavljivanje u jednoj kafani što je izazvalo mnogo negativnih komentara u javnosti.

– Nema potreba da još jednom sve pojašnjavam, uglavnom se ti komentari pojavljuju na društvenim mrežama – kazao je Solak.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Nije mu ostala dužna: Gorica Dodik pozvala Draška Stanivukovića i rekla mu šta će mu dozvoliti da uradi

- Da ne tuguješ, pozivam te sutra da dođeš i staviš traku i napraviš set fotografija, ako treba i...

Možda vas zanima i ovo