Nedjelja, 3 ožujka, 2024

Faruk Hadžibegić je novi selektor Bosne i Hercegovine

Preporučeno

Ivaylo Petev više i definitivno nije selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine, a njegov nasljednik i definitivno je postao Faruk Hadžibegić.

Ova informacija je potvrđena iz Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine, čiji je Izvršni odbor zasjedao danas, a tako Hadžibegić drugi put u karijeri preuzima klupu Zmajeva.

Prvi mandat je 65-godišnji Sarajlija na klupi BiH imao još davne 1999. godine, kada je ulogu selektora obnašao od marta do oktobra. Od 14 sati će danas i službeno biti predstavljen na konferenciji za medije u zgradi NSBiH.

U prvom mandatu je BiH Hadžibegić vodio na sedam utakmica, upisali smo četiri poraza te po dva remija i pobjede. Prije te epizode, Hadžibegić je tri godine bio trener Sochauxa, a poslije je dobio posao u Betisu. Onda je vodio Troyes, Gaziantep, Diyarbakirspor, Denizlispor, Chamois Niort, Dijon, Bastiju, Arles, Valenciennes, Red Star, od 2019. do kraja 2020. bio je selektor Crne Gore, a posljednji je angažman imao prošle godine u Algiersu iz Alžira.

Sada će Hadžibegić povesti Zmajeve u kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2024. godine u Njemačkoj. Prvo kolo se igra 23. marta, kada ćemo ugostiti Island.

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Dedo Šemso tuguje za suprugom: Ne dam da diraju njene stvari, stajaće dok sam živ

Dedo Šemso iz Sarajeva prije tri mjeseca izgubio je suprugu. Sa suzama u očima otvara vrata njene sobe i...

Još vijesti za vas