Petak, 30 srpnja, 2021

Fatalna Sunita provocira stražare u mostarskom zatvoru, pokazuje im grudi

Nemojte propustiti

Sočnim psovkama počastila je i ekipu Hitne pomoći, koja je pozvana odmah nakon tog incidenta, dok ljekarima nije dozvolila da je pregledaju te stepen povreda, zapravo, kako nam je rečeno, nije ni utvrđen.

Sunita Hindić (21), osumnjičena za ubistvo Nine Ivankovića (55), vlasnika motela “Villa Ivanković” u mjestu Buna kod Mostara, neće moći primati posjete naredni mjesec, piše Avaz.

Tu kaznu, odnosno disciplinsku mjeru, izrekao joj je Kantonalni sud u Mostaru, koji je nadležan za postupanje, nakon što su ovu pravosudnu instituciju o povredi Pravilnika o kućnom redu izvijestili iz Kaznenopopravnog zavoda (KPZ) Mostar, gdje je Hindić pritvorena nakon ubistva koje se dogodilo 4. oktobra prošle godine.

Iako se špekuliralo, a pojedini mediji su objavili informaciju da je Hindić htjela počiniti suicid, iz KPZ-a Mostar jučer su to za naš list negirali.

Kako nam je rečeno, ona je 29. februara u podne u naletu bijesa razbila staklo na prozoru u svojoj ćeliji te se zasjekla po laktovima, dok je zatvorskim policajcima koji su intervenirali, psovala i nazivala ih pogrdnim imenima. A koliko se nedolično ponaša, dokaz je i činjenica da zatvorskim čuvarima često, kako bi ih isprovocirala, pokazuje gole grudi.

Sočnim psovkama počastila je i ekipu Hitne pomoći, koja je pozvana odmah nakon tog incidenta, dok ljekarima nije dozvolila da je pregledaju te stepen povreda, zapravo, kako nam je rečeno, nije ni utvrđen.

– Ovo nije prvi put da ona, praktično, skreće pažnju na sebe i da se nedolično ponaša, ali daleko od toga da je pokušala suicid. Mi smo odmah reagirali i zatražili sankcije. Odbijen nam je zahtjev o njenom premještanju u Tuzlu – rečeno nam je iz Uprave KPZ-a Mostar.

Kako nam je potvrđeno iz Kantonalnog suda Mostar, njoj je i ranije, zbog nedoličnog ponašanja, nakon što se dovikivala sa zatvorenikom iz susjedne ćelije, izrečena zabrana posjeta, koja je trajala deset dana.

S druge strane, dok u pritvoru čeka na podizanje optužnice za ubistvo Ivankovića, Hindić je u Općinskom sudu Mostar, kako saznajemo, optužena za tešku krađu.

Hercegovačko-neretvanskog kantona kratko nam je rečeno da se u vezi s ubistvom Ivankovića još poduzimaju određene istražne radnje. Hindić je pritvor, inače, produžen do 27. marta.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Od ovog vikenda nova pravila za ulazak u Njemačku?

"Pojačanim putovanjem rizikuje se da se taj trend preokrene”, navodi se u dokumentu Ministarstva. Svi putnici koji dolaze u Njemačku...

Možda vas zanima i ovo