Nedjelja, 26 ožujka, 2023

FBI završio istragu nad mailovima Hillary Clinton

Nemojte propustiti

FBI je utvrdio kako nema dokaza o kaznenim djelima u elektroničkoj pošti kandidatkinje za predsjednicu SAD-a Hillary Clinton, piše BBC.

Šef FBI-ja James Comey napisao je da su pregledali sve poruke i da nisu promijenili svoj stav iz srpnja. Tada je FBI predložio američkom državnom odvjetništvu da ne podiže optužnicu protiv Hillary Clinton nakon jednogodišnje istrage o korištenju prvatnog e-maila dok je bila državna tajnica.

“Istraga je pokazala da je Clinton “iznimno neoprezno” koristila elektroničku poštu i da je najmanje 110 emailova sadržavalo povjerljive podatke, rekao je Comey. No, FBI je zaključio da “nijedan razuman tužitelj” ne bi podigao optužnicu protiv Clinton, demokratske kandidatkinje na skorim predsjedničkim izborima u SAD-u”, objavljeno je nakon prve istrage.

Nakon toga je direktor FBI-ja objavio novu istragu o korištenju privatne elektronske pošte Hillary Clinton dok je bila državna tajnica, a objavio je upravo u listopadu, prije održavanja američkih predsjedničkih izbora.

Po pisanju New York Timesa, nove e-mail poruke otkrivene su pošto su agenti zaplijenili elektroničke uređaje koje su koristili njezina najbliža suradnica, Huma Abedin, i njezin suprug Anthony Weiner.

Weiner, bivši demokratski kongresnik koji je 2011. podnio ostavku nakon što je otkriveno da je slao eksplicitne online poruke, pod istragom je zbog optužbi da je slao ljubavne poruke 15-godišnjoj djevojčici.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Kakve je statuse na društvenim mrežama pisao monstrum Bojan Prodan: “Kad se zarati ja ću vas …”

Skoro isti scenarij desio se 2008. godine prilikom ubistvu Vučka Sarića, za koje je Prodan osuđen. Prije nepunih 15 godina...

Možda vas zanima i ovo