Ponedjeljak, 17 siječnja, 2022

FBiH će nabaviti 800 hiljada doza: Kakve ćemo vakcine protiv korone dobiti?!

Nemojte propustiti

Otprlike iznos po vakcini je 10 do 11 dolara, a što je ukupno 13 miliona i 200 hiljada KM.

Završena je sjednica Vlade Federacije Bosne i Hercegovine u Mostaru na kojoj je saopćeno da su krenuli sa pripremama za nabavku vakcina protiv koronavirusa. Potvrdio je to Vjekoslav Mandić, federalni ministar zdravstva.

Kazao je da će FBiH krenuti u nabavku 800.000 doza.

– Vlada je usvojila informacija o predbilješki za nabavku vakcina protiv Covida za FBiH. Usvojila je informaciju sa zaključcima, gdje je na osnovu odluke od 17. jula, tačnije, stupanja na snagu Odluke o proglašenju epidemije u FBiH.

U skladu tim potrebno je osigurati i vakcine za koronu, na osnovu procjene broja stanovnika, odlučila se na 800.000 vakcina, odnosno da se 40 posto stanovništva da se cijepi. I otprlike iznos po vakcini je 10 do 11 dolara, a što je ukupno 13 miliona i 200 hiljada KM. Dužni smo do 31. 8. obavijestiti Ministarstvo civilnih poslova da smo pristupili pripremama za nabavku – rekao je Mandić.

Više s weba

Izdvajamo

Da li je legitimno kada papa Franjo Komšića nazove dobrom osobom? Kontić ismijao HDZ: Ubrzano rade na izmjeni Izbornog zakona…

Mnogi su danas komentarisali ovaj sastanak, a među njima je, također, novinar i direktor Mediacentra Boro Kontić. Kontić je...

Možda vas zanima i ovo