Nedjelja, 3 ožujka, 2024

Federacija BiH: Isplata penzija u petak 6. septembra

Preporučeno

Isplata penzija za mjesec avgust počinje u petak, 6. septembra 2013. godine, odlučeno je na jučerašnjoj sjednici Upravnog odbora FZ MIO koja je održana u Mostaru.

Prema istoj odluci mirovine ostvarene temeljem Zakona o MIO/PIO, biti će obračunate i isplaćene prema koeficijentu 1,73, što znači da iznosi najniže, zajamčene i najviše mirovine ostaju nepromijenjeni. Sukladno tome najniža mirovina iznosi 310,73 KM, zajamčena 414,30 KM, a najviša 2.071,50 KM.

Upravo se čita:  Građani u strahu od martovskih računa za struju

Penzije koje su ostvarene temeljem Zakona o pravima razvojačenih branitelja i članova njihovih porodica, Zakona o pravima branitelja i članova njihovih obitelji te Zakona o službi u vojsci Federacije BiH, bit će obračunate i isplaćene prema koeficijentu 1,485.

Penzije ostvarene temeljem Zakona o prijevremenom povoljnijem umirovljenju branitelja domovinskog rata bit će obračunate i isplaćene prema koeficijentu 1,00.

Upravni odbor je usvojio i zaključke u kojima se traži žurno održavanje sastanka predstavnika Zavoda s predsjednikom Vlade Federacije, ministrom financija i ministrom rada i socijalne skrbi, kako bi se pronašli modeli značajnog poboljšanja financijskog stanja u Federalnom zavodu MIO/PIO, a kako ne bi došlo do ugrožavanja isplate mirovina, navodi se u priopćenju.

Upravo se čita:  Poznato ko je poslao jezivu prijeteću poruku "danas ću pucati po svojoj školi"
Ilustracija
Ilustracija

(Bljesak.info)

Zanima li vas ovo?

Komentariši

Izdvajamo

Izdvajamo

Dedo Šemso tuguje za suprugom: Ne dam da diraju njene stvari, stajaće dok sam živ

Dedo Šemso iz Sarajeva prije tri mjeseca izgubio je suprugu. Sa suzama u očima otvara vrata njene sobe i...

Još vijesti za vas