Petak, 24 ožujka, 2023

Federacija BiH: Isplata penzija u petak 6. septembra

Nemojte propustiti

Isplata penzija za mjesec avgust počinje u petak, 6. septembra 2013. godine, odlučeno je na jučerašnjoj sjednici Upravnog odbora FZ MIO koja je održana u Mostaru.

Prema istoj odluci mirovine ostvarene temeljem Zakona o MIO/PIO, biti će obračunate i isplaćene prema koeficijentu 1,73, što znači da iznosi najniže, zajamčene i najviše mirovine ostaju nepromijenjeni. Sukladno tome najniža mirovina iznosi 310,73 KM, zajamčena 414,30 KM, a najviša 2.071,50 KM.

Penzije koje su ostvarene temeljem Zakona o pravima razvojačenih branitelja i članova njihovih porodica, Zakona o pravima branitelja i članova njihovih obitelji te Zakona o službi u vojsci Federacije BiH, bit će obračunate i isplaćene prema koeficijentu 1,485.

Penzije ostvarene temeljem Zakona o prijevremenom povoljnijem umirovljenju branitelja domovinskog rata bit će obračunate i isplaćene prema koeficijentu 1,00.

Upravni odbor je usvojio i zaključke u kojima se traži žurno održavanje sastanka predstavnika Zavoda s predsjednikom Vlade Federacije, ministrom financija i ministrom rada i socijalne skrbi, kako bi se pronašli modeli značajnog poboljšanja financijskog stanja u Federalnom zavodu MIO/PIO, a kako ne bi došlo do ugrožavanja isplate mirovina, navodi se u priopćenju.

Ilustracija
Ilustracija

(Bljesak.info)

Interesantno za vas

Izdvajamo

Sud odbio privremenu mjeru, pravna zastupnica Sebije Izetbegović poručuje: “Ništa nije odbačeno, niti odbijeno”

Općinski sud u Sarajevu donio je odluku o odbijanju donošenja privremene mjere po tužbi Sebije Izetbegović, generalne direktorice Kliničkog...

Možda vas zanima i ovo