Ponedjeljak, 23 svibnja, 2022

Federalna inspekcija objavila koliko je pumpadžija kažnjeno u prva tri mjeseca ove godine

Autor:Fena

Nemojte propustiti

Kontrole se provode u skladu sa Zakonom o kontroli cijena na osnovu kojeg su kazne u rasponu od 1.000 KM do 10.000 KM za pravni subjekt, te od 250 KM do 2.500 KM za odgovornu osobu u pravnom subjektu.

Federalni tržišno, turističko-ugostiteljski inspektori u prvom kvartalu ove godine izvršili su 147 inspekcijskih nadzora nad formiranjem cijena u skladu s Odlukom o propisivanju mjere neposredne kontrole cijena utvrđivanjem maksimalne visine marži za naftne derivate.

– U nadzorima je utvrđeno da 74 kontrolisana subjekta nisu poštivala propisane mjere, za što će im biti izdato 145 prekršajnih naloga s finansijskim teretom od 187.600 KM – rečeno je Feni u Federalnoj upravi za inspekcijske poslove (FUZIP).

Napomenuli su da se kontrole provode u skladu sa Zakonom o kontroli cijena na osnovu kojeg su kazne u rasponu od 1.000 KM do 10.000 KM za pravni subjekt, te od 250 KM do 2.500 KM za odgovornu osobu u pravnom subjektu.

Prekršajni nalozi se izdaju u skladu sa Zakona o prekršajima.

Više s weba

Interesantno za vas

Izdvajamo

Iako sezona počinje tek 1. juna Panonika već puna plivača

Iako zvanično sezona počinje 1. juna izuzetno toplo vrijeme ranije je otvorilo Panaoniku. Sunčano i toplo vrijeme iskoristili su Tuzlaci,...

Možda vas zanima i ovo