Subota, 19 lipnja, 2021

Federalnim inspektorima nije dozvolio kontrolu pa ih zaključao u objekat

Nemojte propustiti

O ovome je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a uhapšeni su predati u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje uhapšenih MUP-a Kantona Sarajevo.

Sarajevska policija uhapsila je jučer S. R. (51) iz Sarajeva zbog sumnje da inspektorima Federalne i Kantonalne uprave za inspekcijske poslove nije dozvolio da obavljaju svoju dužnost te jer je inspektore zatvorio u objektu, saopćeno je iz MUP-a KS.

Kako nezvanično saznajemo, tržišni inspektori su jučer došli u kontrolu jednog poslovnog objekta na području općine Centar, a u okviru provođenja specijalnog programa pojačanih inspekcijskih nadzora u borbi protiv sive ekonomije. Međutim, S. R. im nije dozvolio da obave svoj posao te ih je još pri tome zaključao u spomenuti objekat.

Policija je ubrzo intervenisala te uhapsila S. R. kao i D. Š. (48) iz Sarajeva koji je osumnjičen za krivično djelo podstrekavanje.

O ovome je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a uhapšeni su predati u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje uhapšenih MUP-a Kantona Sarajevo. Policajci nastavljaju rad na dokumentovanju navedenih krivičnih djela.

Federalna uprava za inspekcijske poslove objavila je povodom ovog događaja saopćenje na svojoj stranici kojim zahvaljuje Ministarstvu unutrašnjih poslova KS i policijskim službenicima Druge policijske uprave za pruženu asistenciju, te iskazuje punu podršku radu policijskih i pravosudnih organa u BiH.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Spreman prijedlog odluke o potvrdama: Kovid-pasoši iz Bosne i Hercegovine će važiti i u EU

Potvrda bi trebala biti međunarodno priznata i u punom kapacitetu omogućavati građanima BiH putovanja po zemljama Evrope i svijeta. Bosna...

Možda vas zanima i ovo