Srijeda, 28 srpnja, 2021

Federer o Džumhuru: Nisam ga ranije gledao, biće zanimljivo

Nemojte propustiti

Veliki rezultat napravio je danas Damir Džumhur. Mladi Sarajlija plasirao se u treće kolo Roland Garrosa, a tamo će, ni manje ni više, igrati sa vjerovatno najboljim teniserom ikad, Rogerom Federerom

Naš najbolji teniser uvijek je izjavljivao da je odrastao gledajući Federera kako osvaja silne Grand Slamove i Masterse. Sada će se naći s druge strane mreže protiv Švajcarca koji je u pohodu na 18. Grand Slam titulu. I mada mu vjerovatno niko ne daje šanse za pobjedu, popularni Džumi pokušat će Fedexu pružiti što jači otpor.

Nekako u isto vrijeme u treće kolo se plasirao i Roger. Švajcarac je sa 3:0 porazio Španca Granollersa. Upitan šta misli o sljedećem protivniku, Federer je izjavio:

“Ne poznajem ga dobro. Mislim da čak mogu otići toliko daleko da kažem da ga ustvari nisam nikada vidio kako igra. Biće to jedan interesantan meč i zahtijevat će drugačiji pristup od igre koju sam igrao danas”, rekao je kratko Federer.

“To se dešava već nekoliko godina, da male zemlje prouzvode dobre igrače. Srbija, Bosna, pa i Kipar. Interesantno je vidjeti kako tenis dobija globalnu popularnost i teniseri iz manjih zemalja zauzimaju svoje mjesto. Drago mi je što je tako”, dodao je Federer.

Džumhur u petak treba da izađe na teren i uživa u trenutku. Hrabro i bez straha, pa šta bude. Jer, koliko tenisera na svijetu može reći da je igralo protiv Rogera Federera. Na Centralnom terenu. Na Roland Garrosu..

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Od sutra se u BiH ide u zatvor zbog negiranja genocida i veličanja ratnih zločinaca

Ako negirate genocid ili veličate ratne zločince u BiH, od sutra idete u zatvor. U Službenom glasniku BiH danas su...

Možda vas zanima i ovo