Srijeda, 8 prosinca, 2021

Federico Fernandez reprezentativac Argentine: Moramo se paziti Edina Džeke

Nemojte propustiti

federico-fernandez-argentina-bosnia-and-herzegovina_3117144

Moramo obratiti pažnju i na njihove druge igrače. To je svima jasno i razumljivo. U sastavu BiH imaju igrače koji igraju u velikim evropskim klubovima, i zato se ne smijemo opuštati ni u jednom momentu, poručio je Fernandez

Odbrambeni igrač nogometne selekcije Argentine i igrač Napolija Federico Fernandez za argentinski list “Losandes” uoći utakmice svoje selekcije protiv Bosne i Hercegovine u Rio de Janieru, na Mundijala u Brazilu, koja je na programu u nedjelju, rekao je da se najviše moraju paziti napadača Manchester Cityja Edina Džeke, prenosi Anadolu Agency (AA).

“Trebamo se najviše paziti Edina Džeke: ima visinu od 1,93 metara,i igra u Manchester Cityju u Engleskoj. On je visok i fizički snažan igrač, odlično koristi ruke i tijelo. Moramo biti vrlo oprezni i zaustavi sve lopte u zraku koje idu prema njemu”, rekao je Fernandez.

Dodao je kako u reprezentaciji BiH, osim Džeke, igra još nekolicina igrača koji nastupaju u najboljim evropskim klubovima.

“Moramo obratiti pažnju i na njihove druge igrače osim Džeke. To je svima jasno i razumljivo. U sastavu BiH imaju igrače koji igraju u velikim evropskim klubovima, i zato se ne smijemo opuštati ni u jednom momentu”, poručio je Fernandez.

Ističe, kako još uvijek selektor Argentine Alejandro Sabella nije definisao ko će igrati u utakmici protiv BiH.

“Ovih dana smo vježbali dva sistema, 4 – 3 – 3 i 5 – 3 – 2, ali trener još nije odredio koji sistem ćemo igrati protiv BiH. Sistem 5 – 3 – 2 je možda moguć. Tu imamo zadnju liniju od pet odbrambenih igrača, i kada imamo loptu u posjedu na dvije strane i u centru imamo igrače koje možemo koristiti, a to nam daje šansu za više kretanja na terenu”, objasnio je Fernandez.

Podsjetio je da je igrajući tim sistemom Argentina u prijetaljskoj utakmici prošle godine pobijedila BiH rezultatom 2:0 naglasivši da bi u vrhu napada mogao biti Lionel Messi i Sergio Aguero.

Argentina igra u grupi F zajedno sa BiH, Nigerijom i Iranom.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

U Washingtonu se sastali Denis Zvizdić i Matthew Palmer

"Saglasili smo se da u izmjenama izbornog zakona treba naći demokratsku ravnotežu kolektivnog i individualnog, uz obavezno jačanje integriteta...

Možda vas zanima i ovo