Nedjelja, 13 lipnja, 2021

Fenomenalan meč u Beogradu – Edin Sinanović srebreni protiv evropskog prvaka i osvajača zlatne medalje

Nemojte propustiti

Na Evropskom kupu u kickboksu, održanom u Beogradu, jedan od najboljih mečeva imali su Edin Sinanović, takmičar Kicboxing akademije “Ilidža” i Slobodan Mijajlović, reprezentativac Srbije i evropski prvak u seniorskoj konkurenciji, te osvajač zlatne medalje na Svjetskim igrama 2017. godine u poljskom Wroclawu.

U fenomenalnoj borbi sa dosta atraktivnih udaraca na kraju je na bodove slavio Mijajlović, a naš odlični borac morao se zadovoljiti srebrenom medaljom.

– Edin je još jednom potvrdio klasu. On je već godinama jedan od najboljih u BiH, a u Beogradu je pokazao da može parirati i evropskim i svjetskim prvacima. O Slobodanu Mijajloviću sve je poznato i riječ je o višestrukom prvaku i osvajaču brojnih turnira. Sinanović mu je cijeli meč bio ravnopravan protivnik, a u prvoj rundi preciznim hay kickom ga je poslao na pod. Do kraja meča ljubitelji borilačkih sportova su uživali u majstorijama dva šampiona – kaže Nermin Bašović, koji već dugi niz godina sa dosta uspjeha vodi Kicboxing akademiju “Ilidža”.

Dodajmo i to da je na Evropskom kupu u kickboksu u Beogradu učestvovalo 400 takmičara iz 15 zemalja, a medalje za Ilidžance u omladinskim kategorijama osvojili su Arman Herceglić, Aldin Tahirović i Kerim Džaferović.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Islamska zajednica u BiH: Da li je grijeh vakcinisati se preko reda?

Zamjeniku reisu-l-uleme i fetva-i-eminu Islamske zajednice, prof. dr. Enesu ef. Ljevakoviću upućeno je tako pitanje da li osoba ima...

Možda vas zanima i ovo