Utorak, 9 ožujka, 2021

Feraget odgovorio Budnji: Kako profesionalac može utvrditi postojanje amnezije bez dokaza o potresu mozga i na osnovu simuliranja pacijenta

Nemojte propustiti

Pojašnjenje zatvaranja Kantona Sarajevo: Ko radi, a kome je zabranjeno

Zbog kontinuiranog pogoršanja epidemiološke situacije u Kantonu Sarajevo, a nakon cjelodnevnog zasjedanja, Vlada KS je na prijedlog Kriznog štaba...

Vlada FBiH: Formiran ad hoc tim za pregovore s proizvođačina vakcina

Vlada Federacije BiH je na današnjoj hitnoj sjednici održanoj u Sarajevu donijela Rješenje o formiranju ad hoc tima za...

Novalić potvrdio: FBiH kreće u direktnu nabavku vakcina, oformili smo najkompetentniji tim za taj zadatak

Novalić je naglasio da količina vakcina ne može biti veća od 400 hiljada doza, jer naša zemlja računa na...

Preminuo Emdžad Galijašević, bivši gradonačelnik Bihaća

U trci za gradonačelnika Bihaća pobijedio je 2012. godine kao kandidat SDA. Grad Bihać vodio je manje od četiri...

– Ne znam ko je mogao da objavi takvo nešto jer ja to nikada nisam izgovorio. Doktorica Enra je naš kućni prijetelj i porodični ljekar. Upoznali smo se kada je jeda osoba bliska u porodici teško oboljela. Fotografija je nastala na vjenčanju moje kćerke. Onaje veliki profesionalac i sigurno jedan od boljih ljekara u našoj državi, kazao je Alija Budnjo i demantovao da je rekao da ne poznaje doktoricu Enru Suljić.

Advokat porodice Memić Ifet Feraget je odgovorio Aliji Budnji putem Facebook stranice “Pravda za Dženana. Obraćanje Ifeta Ferageta prenosimo u cijelosti.

– Budnjo, ti reče da neuropsihijatricu Enru Suljić poznaješ od 2006. godine i da je ona doktor tvoje porodice, ali da nije važno da li nekoga poznaješ jer svako treba biti profesionalac.

U predmetu ubistva Dženana Memića, nakon što su namjerno izbrisani snimci u tvom hotelu Kristal za 8., 9. i 10. februar, tužilaštvo Kantona Sarajevo, na čijem čelu je tada bila Dalida Burzić, za koju neki kažu da je bila na svadbi tvoje kćerke, je, a nakon što je prvim nalazom timskog vještačenja od 11.03.2016. bilo utvrđeno da Alisa nema amneziju, ponovo tražilo, i to baš od Sebije, koja za to nije uopšte nadležna, da odredi drugi tim sudskih vještaka, koji baš rade u KCUS-u, u kojem tvoja prijateljica Enra, kako kaže uvaženi doktor Kemal Dizdarević, vuče konce, a koja je isto tako bila na istoj toj svadbi tvoje kćerke, i onda taj drugi tim 29.04.2016. utvrdi da Alisa ima amneziju.

Nakon toga uvaženi doktor Kemal Dizdarević u trećem vještačenju 14.06.2016. utvrdi da kod Alise Mutap nisu zadovoljeni kriteriji da bi se moglo reći da je imala potres mozga i da kod nje postoji očuvano sjećanje do samog događaja što budi sumnju u simulaciju amnezije.

Prema tome istraga Tužilaštva BiH mora utvrditi kako profesionalac može utvrditi postojanje amnezije bez dokaza o potresu mozga i na osnovu simuliranja pacijenta? – napisao je advokat Ifet Feraget.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Ivana Marić se napokon oglasila: Žao mi je što su neki ljudi moju izjavu pogrešno shvatili

Nakon što se pojavila informacija da je politička analitičarka Ivana Marić kandidatkinja Naše stranke za dogradonačelnicu Sarajeva, na društvenim...

Možda vas zanima i ovo