Srijeda, 6 srpnja, 2022

Feraget odgovorio Budnji: Kako profesionalac može utvrditi postojanje amnezije bez dokaza o potresu mozga i na osnovu simuliranja pacijenta

Nemojte propustiti

– Ne znam ko je mogao da objavi takvo nešto jer ja to nikada nisam izgovorio. Doktorica Enra je naš kućni prijetelj i porodični ljekar. Upoznali smo se kada je jeda osoba bliska u porodici teško oboljela. Fotografija je nastala na vjenčanju moje kćerke. Onaje veliki profesionalac i sigurno jedan od boljih ljekara u našoj državi, kazao je Alija Budnjo i demantovao da je rekao da ne poznaje doktoricu Enru Suljić.

Advokat porodice Memić Ifet Feraget je odgovorio Aliji Budnji putem Facebook stranice “Pravda za Dženana. Obraćanje Ifeta Ferageta prenosimo u cijelosti.

– Budnjo, ti reče da neuropsihijatricu Enru Suljić poznaješ od 2006. godine i da je ona doktor tvoje porodice, ali da nije važno da li nekoga poznaješ jer svako treba biti profesionalac.

U predmetu ubistva Dženana Memića, nakon što su namjerno izbrisani snimci u tvom hotelu Kristal za 8., 9. i 10. februar, tužilaštvo Kantona Sarajevo, na čijem čelu je tada bila Dalida Burzić, za koju neki kažu da je bila na svadbi tvoje kćerke, je, a nakon što je prvim nalazom timskog vještačenja od 11.03.2016. bilo utvrđeno da Alisa nema amneziju, ponovo tražilo, i to baš od Sebije, koja za to nije uopšte nadležna, da odredi drugi tim sudskih vještaka, koji baš rade u KCUS-u, u kojem tvoja prijateljica Enra, kako kaže uvaženi doktor Kemal Dizdarević, vuče konce, a koja je isto tako bila na istoj toj svadbi tvoje kćerke, i onda taj drugi tim 29.04.2016. utvrdi da Alisa ima amneziju.

Nakon toga uvaženi doktor Kemal Dizdarević u trećem vještačenju 14.06.2016. utvrdi da kod Alise Mutap nisu zadovoljeni kriteriji da bi se moglo reći da je imala potres mozga i da kod nje postoji očuvano sjećanje do samog događaja što budi sumnju u simulaciju amnezije.

Prema tome istraga Tužilaštva BiH mora utvrditi kako profesionalac može utvrditi postojanje amnezije bez dokaza o potresu mozga i na osnovu simuliranja pacijenta? – napisao je advokat Ifet Feraget.

Interesantno za vas

Izdvajamo

Beogradski medij otkriva: Dodik krenuo na Vučića

Očigledno je da će se Dodikovi ataci na Vučića sigurno pojačati tokom predizborne kampanje u BiH Ono što se već...

Možda vas zanima i ovo