Subota, 16 listopada, 2021

Ferguson: Nadamo se brzom formiranju nove vlasti na državnom i nivou Federacije BiH

Nemojte propustiti

 

ferguson 2(1)Britanski ambasador u Bosni i Hercegovini Edward Ferguson ukazao je večeras da njegova zemlja želi da se u BiH provedu reforme u skladu s novom inicijativom Evropske unije te da se nada da će veoma brzo formirati nove vlasti na državnom i nivou Federacije BiH.

Te reforme, naglasio je, mogu da se implementiraju samo ako različiti nivoi vlasti rade zajedno.

Ambasador Ferguson je naglasio da je formiranje vlasti u BiH unutrašnje političko pitanje, ali žele da se počne raditi na reformama.

-Želimo da vidimo napredak po pitanju nove strategije EU, a da izgradimo to kretanje trebaju nam vlade s kojima ćemo sarađivati kako bi se implementirale te vrlo važne reforme koje će poboljšati život svih ljudi u ovoj zemlji – rekao je britanski ambadasor u izjavi novinarima u Banjoj Luci.

Ferguson je večeras u Banjoj Luci bio domaćin tradicionalnog prijema za predstavnike institucija Republike Srpske, predstavnike nevladinih organizacija i međunarodnih organizacija sa sjedištem u tom bh.entitetu, te predstavnike medija.

Britanski ambasador u Bosni i Hercegovini i sutra boravi u posjeti Banjoj Luci gdje će imati sastanke s predstavnicima vlasti RS.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Iz tri elektroprivrede poručuju: Struja neće poskupjeti za domaćinstva

O najavi poskupljenja električne energije oglasila se i Regulatorna komisija za energiju u Federaciji Bosne i Hercegovine. Iako Regulatorne...

Možda vas zanima i ovo