Četvrtak, 19 svibnja, 2022

Ferguson opet o Cityju

Nemojte propustiti

Sir Alex Ferguson je još jednom „bocnuo“ gradske rivale Manchester City. Ovaj put Fergie se osvrnuo na njihovo trošenje za dovođenje novih igrača.

Foto: ArhivUnited je do sada doveo 23-godišnjeg Shinjija Kagawu iz Borussije Dortmund i 18-godišnjeg Nicka Powella iz Crewe Alexandrije. Ferguson smatra da Crveni Đavoli ne mogu dovoditi najbolje svjetske igrače zbog njihovih plata i nadoknada agentima koji dolaze sa transferima.

„Nisu problem samo visine odštete, problem je i plata agentu što sada već postaje smiješno. Chelsea je platio agentu Edena Hazarda 6 miliona funti, a slično je bilo i sa Samirom Nasrijem prošle godine kada je otišao u City“, izjavio je Fergie.

Trener Uniteda je dodao da je tradicija njegovog kluba dovođenje i davanje prilika mlađim igračima.

„Mogu vidjeti da će Powell ove sezone biti veliko izinenađenje iako ima samo 18 godina. To je razlika između Uniteda i ostalih, mi dajemo priliku 18-godišnjacima jer je to dio naše tradicije. To je naša sudbina, kada se pojavi kvalitetan mladi igrač mi  mu damo priliku i to nas nikad nije iznevjerilo“, izjavio je 70-godišnjak, pa dodao:

„Oni kupuju igrače od 25 i više godina, iskusne i zrele igrače. City će dugo godina biti pri vrhu jer nemaju igrača starijih od 30 godina, ali također i ne daju priliku podmladcima iz njihove škole fudbala kao što mi radimo“.

 

(Bh-index/goal.com)

Više s weba

Interesantno za vas

Izdvajamo

Novi zemljotres u Bosni i Hercegovini

Novo podrhtavanje tla zabilježeno je jutros u Bosni i Hercegovini (7,16 sati) i to prema pisanju EMSC, četiri kilometra...

Možda vas zanima i ovo