Petak, 22 listopada, 2021

Ferguson: Stupanje na snagu SSP-a dokaz odlučnosti da pomognemo BiH

Nemojte propustiti

ferguson 2(1)

Ambasador Velike Britanije u BiH Edward Ferguson, u povodu odluke Vijeća za vanjsku politiku Evropske unije da Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju sa Bosnom i Hercegovinom stupi na snagu, istakao je da je to dokaz “naše odlučnosti da pomognemo Bosni i Hercegovini da krene naprijed ka svojoj evropskoj budućnosti, te pokazuje da će Evropska unija ispuniti svoje obaveze prema BiH”, javlja Anadolu Agency (AA).

“Drago mi je što je Vijeće za vanjsku politiku Evropske unije u ponedeljak dogovorilo stupanje na snagu Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju, sedam godina nakon njegovog potpisivanja”, istakao je ambasador Ferguson.

Sada je vrijeme da politički lideri u BiH, ocijenio je ambasador Velike Britanije u BiH, “preuzmu odgovornost i provedu obećane reforme kojim bi se stabilizovala ekonomija, otvorila nova radna mjesta, poboljšala efikasnost vlasti, ojačala vladavina zakona i borilo protiv korupcije”.

“Procesom formiranja vlasti smo izgubili na vremenu, a već smo vidjeli neke pokušaje povratka na politička pitanja kojima je blokiran svaki napredak proteklih godina, a to nikome ne pomaže. Nema mjesta za dalje izgovore i dalje prepreke. Ali, ako vaši lideri budu uspješno provodili ove ključne reforme i poboljšavali živote građana ove zemlje, mi ćemo nastaviti sa pružanjem podrške daljem napretku na evropskom putu”, istakao je Ferguson nakon što je Vijeće za vanjsku politiku Evropske unije u ponedeljak donijelo odluku da Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju sa Bosnom i Hercegovinom stupi na snagu.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Šarović komentarisao moguću smjenu Dodika: Priprema se teren za takvo nešto

Šarović je kazao i da dolazak novih američkih dipolomata nije slučajan, te da su neki od njih učestvovali i...

Možda vas zanima i ovo