Četvrtak, 4 lipnja, 2020

Fikret Hodžić od Suda BiH traži prebacivanje skoro pola miliona maraka sa blokiranog računa

Nemojte propustiti

Automobil sletio u rijeku Lašvu, poginuo 27-godišnji mladić iz Visokog, još dvojica povrijeđenih

U nesreći smrtno je stradao A. M. rođen 1993. godine, dok su I.K. rođen 1993. godine i T. T....

Miletić o ubistvima u BiH: Pola Sarajeva zna ko je ubio Dženana Memića; Čuo sam određene informacije o slučaju “Dragičević”

Miletić je kazao da je čuo određene informacije i za smrt Davida Dragičevića u Banjoj Luci – ali da...

Sebija Izetbegović za RTRS: Zašto samo Novalić, zašto samo Bošnjaci?! Hajde svi da odgovaramo

- Iz SDA nisu branili Novalića, nego im nije jasno zašto nisu u istrazi bili svi. Pratim svu štampu,...

Ponovo uvedeni komercijalni letovi na sarajevskom aerodromu, ali samo na ovim linijama

Do kraja juna s letovima bi trebala početi i kompanija Eurowings prema Kelnu u Njemačkoj, kao i kompanija Croatia...

U okviru istrage koju vodi Tužilaštvo BiH u slučaju “Respiratori”, Sud BiH je ranije donio odluku o blokadi dva računa, kojeg firma Srebrena malina ima u Privrednoj banci Sarajevo.

Kompanija Srebrena Malina Fikreta Hodžića, kojoj su zbog sporne kupovine 100 kineskih respiratora koji su koštali 10,5 miliona KM za potrebe Federalnog štaba Civilne zaštite, blokirana dva računa u Privrednoj banci, podnijela je molbu Sudu BiH sa hitnim zahtjevom da joj se omogući plaćanje preostalog iznosa PDV-a od 452.475 KM, saznaje Raport od izvora bliskih istrazi.

– Društvo Srebrena malina još nije zaprimilo bilo kakvu odluku Suda BiH u vezi s obustavom finansijskih transakcija sa računa otvorenih kod Privredne banke Sarajevo. Stoga se nismo u mogućnosti pozvati se na broj sudskog prijedloga. Iz medijskih natpisa smo saznali za odluku Suda BiH, jer je cjelokupna odluka (izuzev prve stranice) objavljena, sa apsolutno svim podacima društva Srebrena malina. Iz objavljene odluke je vidljivo da je sudija za prethodni postupak Tatjana Kosović i stoga vam upućujemo direktno na ruke ovaj zahtjev.

S obzirom na to da je neophodno čim prije izvršiti i uplatu preostalog iznosa PDV-a i to 452.475 KM na račun Uprave za indirektno oporezivanje BiH. Molimo da čim prije odobrite navedenu transakciju. Naglašavamo da će u suprotnom društvo Srebrena malina pretrpjeti ogromnu štetu, imajući u vidu postupak prinudne naplate i druge pravne posljedice koje bi uslijedile ne krivicom društva Srebrena malina, te bi time ovo društvo bilo dovedeno u znatno teži položaj od onoga u kojem se trenutno nalazi – navodi se u molbi koju potpisuje Fikret Hodžić.

Ova molba je, kako saznajemo dostavljena i Tužilaštvu BiH.

U okviru istrage koju vodi Tužilaštvo BiH u slučaju “Respiratori”, Sud BiH je ranije donio odluku o blokadi dva računa, kojeg firma Srebrena malina ima u Privrednoj banci Sarajevo.

U trenutku blokade na računima se nalazilo oko 1,1 milion maraka te nešto više od 2.000 eura. Hodžić je u međuvremenu s računa Srebrene maline uspio podići 100.000 KM.

Čitajte još

loading...

Izdvajamo

Slučaj u BiH: Provalnika zatekao u kući svog brata, “potegao” pušku i upucao ga

Provalnik je zadobio prostrijelnu ranu u predjelu noge i nakon što mu je ukazana ljekarska pomoć u Domu zdravlja...

Veliki porast novozaraženih: Dvije osobe preminule, 31 zaražena iz šest bh....

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljena su i dva smrtna slučaja kod kojih je potvrđeno prisustvo novog virusa korona....

Automobil sletio u rijeku Lašvu, poginuo 27-godišnji mladić iz Visokog, još...

U nesreći smrtno je stradao A. M. rođen 1993. godine, dok su I.K. rođen 1993. godine i T. T. rođen 1992. godine zadobili tjelesne...

Carlsberg BH podržava ugostitelje u novom početku

Vrata ugostiteljskih objekata širom BiH, nakon obustave rada radi pandemije izazvane Corona virusom, ponovo su otvorena, a prvi gosti već su ispili svoja omiljena...

Sjeverna Makedonija zbog ubrzanog širenja koronavirusa ponovo uvela policijski sat

SJEVERNA MAKEDONIJA - Za poljoprivredne aktivnosti dozvoljeno je kretanje unutar seoskih područja isključivo za radne potrebe. Apoteke će nesmetano raditi, a Ministarstvo zdravstva pripremiće...

Možda vas zanima i ovo