Utorak, 30 studenoga, 2021

Fikret Hodžić po prvi put otvoreno: Ovo nije sića! Spreman sam otići u zatvor! Apsolutno sam sam u ovome!

Nemojte propustiti

Gost večerašnje emisije Centralni dnevnik sa Senadom Hadžifejzovićem je Fikret Hodžić, vlasnik Srebrene maline. O aferi ‘respiratori’ koja proteklih dana potresa bh. javnost dosta toga je već poznato. Prvi put javno Fikret Hodžić iznosi svoju stranu priče.

“Ako bi rekao da mi je lako nije, to sam naučio kroz život, ovo sve je jedna vrsta iskušenja.” istakao je Hodžić na početku razgovora.

Senad:Da li je tačno da si ti uplatio tolike milione maraka u Šangaj a oni će otići nakon toga u Peking a iz Pekinga će preko nekih računa doći na račun Hayata,Novalića,Izetbegovića,Solaka i ostalih koje svi pominju da su u šemi?

Nije tačno,nije tačno,nije tačno,nije tačno,nije tačno…

Da li je tačno da si uplatio novac bilo kome u Šangaju i Pekingu a on će se na kraju na bilo koji način vratiti nekome u BiH? Nije tačno…Da li je tačno da taj novac koji si ti uplatio tamo bi treabo da se vrati u BiH ,ali sada kada je afera otkrivena-ne može da se vrati,kako će se vratiti kada to Interpol prati?!

Nije tačno…Ako sam počinio zločin,nemam problem da odem u zatvor!Ali,ovo što preživljavam sada je gore od zatvora,ne višam dijete jer čekam da mi dođu oni s čarapama,neću da mi dijete ima trauma! Šta ako se pojavi dokaz da je to “politički”?

Ako se pojavi dokaz da je to politički,spreman sam da idem tamo gdje treb! U zatvor? Da…ali, se ništa neće pojaviti.Ja stojim iza svega onog što sam potpisao i radio,tvrdim da u poslu nije bio nikakav tal! Kako je posao sklopljen?

Svi traže respiratore i niko ih ne može nabaviti,ja sam narcisoidan i htio sam baš ja to da uradim! Iskoristio sam poznanstva,dobio ponude,isprintao i odnio gdje is vi drugi!

Gdje? Gdje i svi drugi…dobio sam posao jer nije bilo drugog rješenja,samo sam ja to mogao….Vlada je morala obezbijediti respiratore,Civilnu zaštitu su koristili kao instrument,ja sam ponudio rješenje i pozvali su me…Kome si ponudio?

Vladi i Civilnoj zaštiti! Struka je odabrala te respiratore! Ti respiratori imaju garanciju 24 mjeseca! Ono što stoji u ugovoru,to je isporučeno! Kakav si na Hayatu?

Jesi li pričao sa vlasnicima? Nisam.Jesi li pričao sa vlasnikom,direktorom,Elvirom? Jesam,rekao mi je sine, drži se.

Muhamed Švrakić,jedan od vlasnika Hayata je napisao potcjenjivački da si došao iz Srebrenice,da su te učili da hodaš,oblačiš se,ponašaš,da su napravili čovjeka od tebe?

Hayat mi je dao priliku da napravim ovo što sam napravio…istina je da sam došao na Hayat s puknutim patikama ,isto tako je istina da sam svojim radom uspio da sebi obezbijedim nove patike…

Ana Bavrka s tobom radi šou na Hayatu i istovremeno je prijavljena u “Srebrenoj malini” ? Ne smijem to komentarisati zbog postupka. Jesi li znao da je radiolog?

Kažem,ništa ne bih komentarisao. Firma “Srebrena malina” je registrovana u Hayatovom objektu,WOG? Niste u pravu.

Čiji je WOG,šta imate u Hayatovoj zgradi? Mi koristimo samo jedan dio kancelarijskih prostorija u Hayatu. Stojiš iza svega ovoga da si ti sve ovo?

Apsolutno.

Zašto sve preuzimaš na sebe?! I zlonamjerni ljudi ti kažu da si žrtva,samo igrač u ovome i sve se može preko noći promijeniti tvojom istinitom pričom,u par minuta?

Uzimaš na sebe sve?

Na sebe nisam preuzeo ništa,osim onoga što se tiče samo mene.

Ali,isključio si sve druge? Ono što se tiče mene,ja preuzimam odgovornost…

Ako ste propustili, u nastavku gledajte kompletan intervju sa Fikretom Hodžićem:

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Važno za državljane BiH: Od sutra nova pravila za odlazak na rad u Njemačku

Na sajtu njemačke Ambasadde u Sarejevu navode da će se od 01.12.2021. promijeniti način dodjele termina za podnošenje zahtjeva...

Možda vas zanima i ovo