Četvrtak, 9 prosinca, 2021

Fikret Hodžić tvrdi da ne poznaje Bakira Izetbegovića, ali pogledajte ovu fotografiju!

Nemojte propustiti

Kako piše “Raport” Izetbegović i Hodžić išli su skupa u Istanbul gdje je 2015. godine organizirana svečanost dodjele nagrada za doprinos radu organizacije Zeleni polumjesec.

Fikret Hodžić, vlasnik kompanije “Srebrena malina”, preko koje je za Federalni štab civilne zaštite odnosno Vlada FBiH nabavio 100 respiratora, što je postala prvoklasna afera koja već sedmicama trese čitavu državu, gostovao je u subotu u Centralnom dnevniku Senada Hadžifejzovića.

Hodžić je ispričao svoju stranu priče. Uglavnom je kazao da su mediji napuhali cijelu priču, da je on narcis koji se htio pohvaliti da je “jedini koji može nabaviti respiratore”, da je sve rađeno po procedurama.

Priznao je da nema pojma o respiratorima.

Hadžifejzović ga je iscrpno ispitivao o njegovim poznanstvima. Krenuo je od predsjednika SDA – Bakira Izetbegovića.

Fikret Hodžić, Foto: Privatni album

“Ja ga ne poznajem lično”.

“Jesi li ga ikad upoznao lično?”, pitao je Hadžifejzović.

“Pa kroz poslove koje obavljam na televiziji upoznao sam različite ljude”.

“A privatno?”

“Ne, ne poznajem ga privatno. Ne znam ga”, rekao je Hodžić.

Poznaju se. Čak su putovali skupa. U Istanbul. Naime, Izetbegović i Hodžić išli su skupa u Istanbul gdje je 2015. godine organizirana svečanost dodjele nagrada za doprinos radu organizacije Zeleni polumjesec, piše Raport.ba.

Hodžić i Izrbegović u Istanbulu, Foto: Raport.ba

Nagradu je dobio predsjednik Turske, Recep Tayyip Erdogan, a pored njega za doprinos radu organizacije u BiH dobio je i tadašnji član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović.

Hodžić je tad krenuo u Istanbul kako bi promovirao svoju knjigu “I ja sam iz Srebrenice”. Upravo prije nego je Izetbegović uručio Erdoganu nagradu, Hodžić je turskom predsjedniku uručio svoju knjigu.

Sve to su zabilježile kamere.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

U Washingtonu se sastali Denis Zvizdić i Matthew Palmer

"Saglasili smo se da u izmjenama izbornog zakona treba naći demokratsku ravnotežu kolektivnog i individualnog, uz obavezno jačanje integriteta...

Možda vas zanima i ovo