Četvrtak, 11 kolovoza, 2022

Filip Lončarić novi golman Željezničara

Nemojte propustiti

Nakon jednogodišnje stanke, bivši Dinamov vratar Filip Lončarić (27) vraća se na nogometnu scenu i nastavit će karijeru u prvaku BiH, sarajevskom Željezničaru. Trener Želje Amar Osim bio je u potrazi za vratarom, sjetio se da u Zagrebu dane gubi  nezaposleni Lončarić, pozvao ga je i sve je bilo brzo dogovoreno – sljedeću će sezonu Lončarić biti vratar tog sarajevskog kluba. Željezničar je na pripremama u Mrkonjić Gradu, a Lončarić se novome klubu priključio u petak popodne.

filip_loncaric– Zadovoljan sam, odradio sam već dva treninga s novim suigračima, koji su me sjajno primili. Nakon prvog treninga razgovarao sam s trenerom Osimom, brzo smo se dogovorili, dobio sam potporu svih ljudi u klubu. Potpisat ću ugovor na jednu godinu, s opcijom produljenja za još jednu godinu – rekao nam je Lončarić.

Zamijenit će Antolovića

Inače, prvi su kontakti između Željezničara i Lončarića uspostavljeni prije otprilike mjesec dana, a kad je dosadašnji vratar Marijan Antolović (inače, bivši vratar Cibalije) napustio Grbavicu, Sarajlije su promptno reagirali i pozvali Lončarića da dođe u Mrkonjić Grad na pripreme.

– Osjećam se sjajno, nogomet je moj život i napokon sam dobio novu priliku. Bilo je, istina, teških trenutaka u ovih godinu dana, svašta mi se motalo po glavi, ali bio sam dovoljno jak, prelomio sam u sebi i odlučio sve podrediti nogometu. Želim svima dokazati da nisam “bivši”, prava je karijera tek preda mnom i uvjeren sam da ću onima koji nisu vjerovali u mene pokazati da nisu bili u pravu. U budućnosti će se još kako čuti za mene, siguran sam da moji najbolji vratarski dani tek dolaze – pun je samopouzdanja Lončarić.

S Dinamom ste se nekoliko puta rastajali, svašta se događalo u vašem odnosu s matičnim klubom, bilo je ozljeda, nesporazuma, no to je sad prošlost. Ali, zanimljivo, postoji vjerojatnost da vam se Dinamo opet vrlo brzo pojavi u karijeri. Naime, u ponedjeljak će se u Nyonu izvući parovi drugoga pretkola za ulazak u Ligu prvaka, Dinamov mogući suparnik je i vaš novi klub, Željezničar.

Dio sam nogometnog svijeta

– Ha, ha, ha… Život piše svakakve priče, vidjet ćemo kako će se kuglice okrenuti! Dinamo je svakako jedan od najjačih suparnika koje možemo dobiti. Bude li nas ždrijeb spojio, dat ću sve od sebe da ih izbacimo – kaže Lončarić.

Nakon što potpiše ugovor, Lončarić će krajem sljedećeg tjedna doći će na dan-dva u Zagreb kako bi se spakirao, pa će se potom priključiti momčadi na nastavku priprema u Sloveniji.

– Opet sam dio nogometnog svijeta i doista sam presretan! Dugo sam čekao ovaj dan, dobrim ću se obranama odužiti ljudima iz Željezničara što vjeruju u mene – kaže Lončarić.

(Večernji list)

Interesantno za vas

Izdvajamo

Dostavljač otpušten nakon što je poslao privatnu poruku djevojci kojoj je donio hranu: “Ej, kakva je bila hrana jučer”

Regionom se širi screenshot navodne poruke jednog dostavljača iz Srbije mušteriji. "Ej, kakva je bila hrana jučer? Dostavljač", može se...

Možda vas zanima i ovo