Subota, 16 listopada, 2021

Film “U zemlji krvi i meda” nije plagijat: Josip Knežević izgubio sudski spor protiv Angeline Jolie

Nemojte propustiti

Nakon nešto više od godine dana sud je odlučio da Angelina Jolie nije ukrala priču za svoj film “U zemlji krvi i meda” od sarajevskog novinara i književnika Josipa Kneževića, koji se predstavlja kao James J. Braddock, piše portal Index.hr.

angelina-jolie-u-zemljiKnežević je 2011. godine tužio Jolie da je svoj film, za koji je napisala scenarij, režirala ga i koproducirala, djelomično temeljila na njegovoj knjizi “Slamanje duše”, koju je napisao ’90-ih, ali objavio 2007. godine.

“To je čista krađa, na sudu je to krađa prema autorskim pravima. Ona je prvenstveno glumica, a složit ćemo se i da je lijepa žena, ali nije redateljica, ovo joj je prvijenac, niti je scenaristica”, izjavio je tad Knežević.

Ipak, sutkinja Dolly Gee zaključila je da zapleti, likovi i teme u ova dva djela nisu “jako” slični, iako su oba temeljena na ljubavnim pričama za vrijeme rata, prenosi Hereford Times.

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Iz tri elektroprivrede poručuju: Struja neće poskupjeti za domaćinstva

O najavi poskupljenja električne energije oglasila se i Regulatorna komisija za energiju u Federaciji Bosne i Hercegovine. Iako Regulatorne...

Možda vas zanima i ovo