Četvrtak, 9 prosinca, 2021

Filmska potjera za dilerima u Novom Gradu: Zaplijenjeno 15 kilograma skanka

Nemojte propustiti

Granična policija BiH uhapsila je u utorak nakon filmske potjere u Novom Gradu četiri osobe koje su pokušale pobjeći sa više od 15 kilograma genetski modifikovane marihuane – skanka.

Droga je otkrivena tokom pregleda automobila u kojem su bili osumnjičeni i to na graničnom prelazu sa Hrvatskom. Tokom kontrole, jedan od osumnjičenih je iznenada upalio auto, udario policajca i pobjegao, nakon čega je uslijedila potjera, pišu Nezavisne novine

Iz Granične policije BiH juče je saopšteno da je potjera bila brza i efikasna, te da su svi osumnjičeni ipak uhapšeni i sprovedeni na kriminalističku obradu, a zatim u Tužilaštvo BiH u Sarajevo.

Osumnjičene će saslušati tužilac Posebnog odjeljenja za organizovani kriminal Tužilaštva BiH.

Zbog dalje istrage koja bi trebalo da otkrije kome je skank bio namijenjen, juče nismo mogli dobiti potvrdu identiteta osumnjičenih.

“Nezavisnim” je potvrđeno da će tužilac nakon saslušanja zatražiti jednomjesečno pritvaranje osumnjičenih.

Izvor “Nezavisnih” blizak istrazi navodi da je krajnje odredište skanka trebalo da bude neka od zemalja EU, gdje je skank i nekoliko puta skuplji nego u BiH.

Vrijednost skanka koji je zaplijenila Granična policija BiH u Novom Gradu iznosi više desetina hiljada eura.

U proteklih mjesec dana i CJB Banjaluka je zaplijenio rekordnu količinu od gotovo tonu skanka, i to u Miloševcima, kod Laktaša.

Do danas nije poznat identitet vlasnika skanka, iako su iz CJB Banjaluka još ranije navodili da postoje materijalni dokazi koji bi trebalo da dovedu do osumnjičenih.

Zanimljivo je da je skank pronađen nakon anonimne dojave na broj krimolovaca, nakon čega je policija u Laktašima utvrdila da se radi o rekordnoj količini marihuane, koja je zasijana na nepristupačnom terenu i odgajana pod posebnim uslovima.

Policija je skank otkrila 10. septembra ove godine, a zatim je dvadesetak dana plantaža bila pod budnim okom kako bi bio otkriven identitet osumnjičenih.

No, osumnjičeni su ili primijetili policiju ili im je neko na vrijeme dojavio da se više ne približavaju plantaži.

Ilustracija
Granična policija (Foto: Ilustracija)

Izvor: Nezavisne.com

Više s weba

loading...

Izdvajamo

Načelnica Opštine Jezero: Mi bi sa Milom Dodikom i u HDZ!

- Mi bi sa Milom da bude stani-pani i u HDZ!!! - istakla je Ružičić na Twitteru. Načelnica opštine Jezero...

Možda vas zanima i ovo